Summer Holiday – Lazy day at Split aka even bijkomen – Dag 11

Zaterdag 11 augustus. Na een vreselijke nacht in een veel te warme kamer waren Chris en ik nergens toe in staat. We besloten dan ook naar het strand te gaan tot 16u00 en daarna pas terug het oude centrum in te trekken…

Een poging tot lezen op het strand van Bacvice

Rond 11u00 arriveerden we op het strand van Bacvice, een “blue beach” dus een superschoon strand. Schoon was het wel maar overbevolkt ook. We vonden uiteindelijk een plekje onder een boom en rustten wat uit. Het was duidelijk dat we erg vermoeid waren door de nacht in een superhete kamer zonder airco. 

Ik ging naar de Spar om iets te halen voor de lunch en kwam terug met wat broodjes, groenten, Griekse salade met feta en kaymak. Weer iets nieuws ontdekt 🙂 Kaymak is wat er bovenop melk drijft. Het is lichtgeel en heeft wat weg van ricotta en boter tegelijk. Lekker op brood!

Rond 14u00 keerden we terug naar Omladinski Hostel waar we god zij dank een andere kamer kregen mét airco voor amper 10 euro meer. Wat een geluk! 

Tot 17u00 bleven we op de kamer. Daarna wandelden we opnieuw naar het oude centrum en gingen we rond 19u00 eten bij Konoba Fratelli. Zaterdag = pastadag voor Chris dus hij ging voor de tagliatelle met zeevruchten terwijl ik koos voor de gegrilde zeebaars met mediterrane groenten. 

 

Beautiful Split…

Trattoria Fratelli

 

Pasta met zeevruchten en gegrilde zeebaars

We wandelden nog naar Luka. Daar hadden ze volgens Siska het beste ijs van heel Split en dat was absoluut waar! Ik koos voor nectarinesorbet terwijl Chris zich tegoed deed aan het mojitosorbet, het perenijs en het ijs met vijg en mascarpone. Het ijs was duidelijk gemaakt met verse ingrediënten. Dit was het beste ijs dat ik tijdens de reis al had gegeten en we hadden best wel al wat bollen verorberd 🙂

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.