Summer Holiday – Van Porec naar Rovinj – Dag 6

Op maandag 6 augustus verlieten we Porec. De rit naar Rovinj zou slechts 45 minuten duren dus maakten we een tussenstop aan het Limski Kanal.

Deze baai laat toe prachtige foto’s te nemen. Het is opmerkelijk dat er aan de Kroatische kust zoveel groene bomen zijn vlak naast de Adriatische Zee. Dit betekent dat de begroeiing leeft van zout water. Hoe wonderlijk is dat…

Het mooie uitzicht bij Limski Kanal

We arriveerden rond 12u00 bij Pansion Petra in Rovinj. Geveld door de warmte besloten we te lunchen en wat te rusten in onze kamer. Helaas had onze kamer geen airconditioning en was het dus superwarm. Een ventilator alleen is niet voldoende bij temperaturen van 35 graden en meer…
Rond 15u00 gingen we naar het kleine strandje vlakbij. Er waren niet veel mensen dus het was zeer rustgevend daar in het water verkoeling te zoeken en wat te luieren.

Na een douche wandelden we naar het historische centrum van het “schiereilandstadje” Rovinj. Het stadje doet heel Italiaans aan: de smalle straatjes, de was die buiten hangt, de kleurige huizen, de tweetalige opschriften overal,… We snuisterden wat in de winkeltjes en aten in een pizzeria een doorsnee maaltijd.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.