Summer Holiday – Back to Zagreb – Dag 15

Woensdag 15 augustus. Na een rustige nacht op een prachtige locatie vlakbij het Plitvice park reden we rond 10u00 terug naar Zagreb. 

Wie op zoek is naar een prachtige privĂ©accomodatie vlakbij ingang 2 van  Plitvice park raad ik “Rooms Ruza” aan. Ruza is de eigenares die een 5-tal kamers verhuurt. Ze is supervriendelijk en weet hoe ze gasten kan verwennen met een heerlijk ontbijt met verse eitjes en appeltjes uit eigen tuin. Voor 60 euro per nacht, ontbijt inbegrepen, verblijf je op een plek met adembenemend uitzicht op de groene, heuvelachtige omgeving.

De bronafbeelding bekijken

Dit huisje dus !!!

We arriveerden rond de middag opnieuw in Zagreb. Dit keer had ik een nacht in Hostel Kaptol geboekt, vlakbij de kathedraal van Zagreb. We dropten onze spullen en gingen lunchen bij “Good Food”, een zaakje waar we ook aan het begin van onze rondreis waren geweest. Er is keuze uit wraps, toasts, ciabatta’s, salades en soep. Goede porties en een hele redelijke prijs voor een gezonde lunch. Perfect dus!

Mijn falafelsalade – de (blurry) Caesarsalade van Chris – mijn tomatensoepje

Omdat het 15 augustus was, waren veel winkels gesloten. We konden dus helaas niet in de winkeltjes kijken. We aten rond 18u00 bij Johann Franck. Ik koos voor groene tagliatelle met zeevruchten en Chris voor de risotto met champignons. 

Zeevruchtentagliatelle !!!

 

Risotto met champignons en een mixed salad 🙂

We aten dus vrij vroeg omdat we naar de cinema wilden gaan: Mission Impossible. Fall out. Hihi. Niet bepaald mijn genre film maar wel supertof om de vakantie mee af te sluiten

Een fancy car in de straten van Zagreb

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.