Summer Holiday – On the road again : from Rovinj to Rijeka to Zadar – Dag 8

Woensdag 8 augustus was een echte overgangsdag: we hadden een rit van meer dan 4 uur voor   de boeg. Langs de kust, helemaal van Rovinj tot Zadar…

Na mijn ochtendloopje om 6u00 en na mijn ontbijt en de latere start van Chris vertrokken we rond 10u30 uit Pansion Petra in Rovinj. 

We waren niet zo tevreden over deze locatie. Het personeel was supervriendelijk en het ontbijt was lekker. Wat ons vooral stoorde, was dat er geen airco was in onze kamer op de tweede verdieping waardoor we slecht sliepen en niet konden rusten in de kamer in de loop van de dag. 

We reden eerst 1u30min naar Rijeka, de derde grootste stad van Kroatië. De Lonely Planet zegt dat de stad vaak wordt vergeten door toeristen die naar het strand trekken maar dat de stad toch de moeite waard is. Chris en ik wandelden er rond en zochten een plekje om te lunchen. We belandden in “Conca d’Oro” waar ik de visstamppot met polenta bestelde, een locale specialiteit. Ik nam er ook nog de gegrilde groentenspiesjes bij. Chris had een salade caprese die helaas niet zo groot was uitgevallen.

 

Het interieur bij Conca d’Oro

 

De lekkerste maaltijd tot nu toe: visstammpot met polenta en geroosterde groentenspiesjes

De salade caprese van Chris

We gingen nog zitten voor ons zoveelste ijsje van de reis en reden daarna ruim 3u verder naar Zadar waar we rond 17u00 arriveerden in Villa Maslina. De vriendelijk eigenares Ljiljana speelde toeristische gids van Zadar en liet ons onze studio zien mét airco (!!!) en zelfs een kookplaatje. 

 

Onze studio in Villa Maslina

Ik trok naar de nabijgelegen supermarkt en deed inkopen om zelf iets in elkaar te flansen. Het is niet bepaald eenvoudig je weg te vinden in een supermarkt waar alles in het Kroatisch staat aangegeven en ik deed er dus iets langer over dan anders.

Uiteindelijk maakte ik een salade met lokale schapenkaas en gedroogde ham uit Dalmatië en kookte ik verse ravioli af. Chris was blij eindelijk nog eens “Mel’s cuisine” te kunnen eten 🙂

 

Salade met schapenkaas en ravioli met gedroogde ham “à la Melanie”

We deden nog een wandeling naar de zee en keerden rond 22u00 terug naar Villa Maslina.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.