Summer holiday – Moving from Zagreb to Porec – Dag 4

 

On the road…

Zaterdag 4 augustus werd een reisdag: eindelijk zouden we testen hoever onze Volkswagen Up ons kon brengen. Ik besloot dat er niet enkel moest gereden worden maar wilde ook de meer rurale omgeving van Zagreb zien…

We checkten uit rond 10u00 en reden eerst naar Medvedgrad. Helaas was onze rit naar het fort tevergeefs: het fort is tot eind 2019 gesloten voor renovatiewerken. We zetten de autorit dan maar verder naar Samobor, een pittoresk dorpje dat leeft van toerisme. We probeerden er “kremsnitte”, een soort millefeuille/tompouce, en blijkbaar de beste van heel Kroatië.

 

Kremsnitte in Samobor

Experimenteel ijs bij Merenko

Sideseeing in Samobor…

Wij in Samobor

Dat werd trouwens ook gezegd van het ijs van Medenko dat we daar proefden, hihi. Heel speciaal waren de aangeboden smaken zoals blauwe kaas met walnoten, spinazie met bosbessen en aardbeien met balsamico en basilicum. Of deze smaken nu echt moeten bestaan, daar twijfel ik nog aan. Ik zou ze niet kopen als ze in de supermarkt zouden liggen maar speciaal waren ze in elk geval wel.

De rit naar Porec, gelegen in Istrië en aan de kust, duurde daarna zo’n 4,5u. Het was erg druk op de snelweg. We arriveerden rond 17u30 bij Pansion Helvetia, een klein pensionnetje met een vriendelijke Russische eigenaar die slechts een mondvol Engels sprak.

Onze kamer Pansion Helvetia

We dropten onze bagage en reden naar het centrum van het toeristische kustplaatsje. Opmerkelijk is dat het stadje zeer Italiaans aandoet en dat haast alles zowel in het Kroatisch als in het Italiaans staat aangegeven. Ik voelde me zowaar in Italië!

We aten bij Artha, een vegetarisch restaurantje dat ik vond met de Happy Cowapp. Het eten was lekker maar niet bepaald uitzonderlijk.

 

Seitan en pasta bij Artha

We deden nog een wandeling langs de kustlijn en keerden rond 22u00 naar het hotel terug. Ik was doodop, ondanks de vele uren van rust in de auto, en viel onmiddellijk in slaap… 

We probeerden watergolf, een spelletje golf waarbij het balletje in een bord in het water zou moeten terechtkomen. Onmogelijk maar wel grappig 🙂

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.