Summer Holiday – In the car to Plitvice National Parc – Dag 14

Dinsdag 14 augustus. We reden na het ontbijt in de richting van Smoljanac. Daar bevond zich immers ons voorlaatste pension: Rooms Ruza.

Na een rit van ruim 5u kwamen we rond 14u30 aan bij Rooms Ruza. De vriendelijke eigenares verwelkomde ons heel hartelijk en bracht ons naar onze kamer. We zetten er onze bagage neer en vertrokken dadelijk naar het Nationale Park van de Plitvice Lakes. 

Onderweg van Dubrovnik naar Smoljanac hadden we hevige regenbui getrotseerd en het zag er ook in Smoljanac niet zo goed uit… We arriveerden op de parking van het park en het begon keihard te regenen. We schuilden onder een boom en na 10 minuten stopte het gelukkig met regenen. 

Aangezien de toegangsprijs vanaf 16u 100 kuna per persoon minder was, besloten we een halfuurtje te wachten alvorens het park binnen te gaan…

Voor de Plitvice Meren is er maar één woord: waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuwwww!!! Toen ik de reis voorbereidde, had ik vaag ergens gelezen dat dit park absoluut de moeite waard was. Daarom had ik deze tussenstop op terugreis naar Zagreb nog ingepland. Ik was me er toen echter helemaal niet van bewust dat het zou gaan over de mooiste plek in de natuur die ik tot dan toe in mijn leven had gezien!!! Bekijk de foto’s hieronder maar en je zal zo’n klein beetje begrijpen wat ik precies bedoel.

 

Aanschouw de prachtige Plitvice Lakes !!!

In het park, dat trouwens op de lijst staat van UNESCO World Heritages Sites, wandelden we via ingang 1 naar de grote waterval. We vaarden ook met twee bootjes op een meer. Uiteindelijk brachten we zo’n drie uur in het park door. 

Er waren superveel toeristen op wandel in het park. Naar het schijnt zijn er in het hoogseizoen 15.000 bezoekers per dag. Het is dan ook aan te raden ofwel om 7u00 ‘s morgens ofwel om 16u00 het park te betreden om al te lange wachtrijen aan de kassa en/of files in het park te vermijden. Ik had persoonlijk het gevoel dat er wel veel mensen waren maar dat alles goed was georganiseerd en gecontroleerd zodat het toch mogelijk was van de natuurpracht te genieten.

Om 19u00 zochten we een degelijke en betaalbare taverne in de buurt op. Ik at nog maar eens gegrilde octopus met aardappelen en groenten en Chris ging voor een oerdegelijke Wiener Schnitzel met frietjes. Veel eten van goede kwaliteit voor een redelijke prijs én een snelle bediening. Meer moet dat niet zijn na 14 dagen buiten de deur eten. 

 

Veel eten voor een redelijke prijs. Meer vragen we niet na 14 dagen op restaurant.

We reden na het avondmaal terug naar Rooms Ruza en genoten nog na van de Plitvice Meren. Zeker en vast dé highlight van onze reis!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.