Summer Holiday – Dubrovnik !!! – Dag 12

Zondag 12 augustus. We verlieten het mooie Split rond 10u00 en zetten koers richting de laatste stad op de planning: Dubrovnik.

We hadden een autorit van 3u voor de boeg. Het laatste uur reden we voortdurend langs de kust. De weg was geen autostrade. Daardoor ging het niet zo snel vooruit maar hadden we wel een heel mooi uitzicht. We reden ook door Neum, een stad die tot Bosnië-Herzegovina behoort. Een beetje raar om zomaar in en uit Kroatië te moeten rijden…

Rond 13u00 arriveerden we in Dubrovnik. Aangezien we pas vanaf 14u00 konden inchecken bij Adriatica Rooms gingen we eerst lunchen op het terras van een nabijgelegen hotel. De porties waren veel te klein naar mijn zin maar het eten was wel lekker. Ik had een salade met octopus en Chris at risotto met garnalen. Goed zonder meer. Dit kan ik zelf (veel!) beter!

 

Risotto met garnalen en salade met octopus

We checkten in rond 14u00 en brachten onze bagage naar de kamer. Ik ging bij het zwembad zitten met mijn boek. Het was nog steeds veel te warm eigenlijk. Daar had ik zo stilaan wel genoeg van. 

We namen de bus naar het oude centrum van Dubrovnik rond 17u00. Oh.my.god. Dubrovnik is echt impressionant! Eigenlijk is het een versterkt fort, een ommuurde stad net naast de zee. Chris en ik namen heel veel prachtige foto’s. Dubrovnik is de moeite waard maar wel supertoeristisch. Je hoort heel veel verschillende talen en kan niet rustig rondkijken zonder te worden gestoord door andere mensen. De restaurants, bars en winkels profiteren van de toeristen en rekenen veel hogere prijzen aan dan handelaars in andere Kroatische steden. 

 

Me and the mister in Dubrovnik

  

Beautiful Dubrovnik

Ik wou graag in een Bosnisch restaurantje eten maar de prijzen waren er belachelijk hoog. We belandden uiteindelijk in een bar met wraps en burgers. Ik at een tortilla met feta en Chris een mediterrane burger. Heel lekker

Ik moet wel zeggen dat ik mijn eigen keuken heel erg miste! 2 weken uit eten gaan is eigenlijk veel te veel. Ik keek er al naar uit naar de markt en naar The Food Hub te kunnen gaan en allerlei nieuwe recepten uit te proberen.

 

Tortilla met feta en mediterrane burger

Rond 21u00 keerden we naar het hotel terug. We deden een poging om samen een film te kijken maar helaas was het internet te traag 🙁

Ik deed een poging om te slapen rond 22u30. Dit lukte uiteindelijk wel maar ik moest het discotheekgedruis op de achtergrond er wel bijnemen…Grrr. Toeristische oorden zijn niet aan mij besteed!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.