Summer holiday – Another day in Zagreb – Dag 3

Vrijdag 3 augustus was onze tweede volledige dag in Zagreb. Rustig wakker worden met een ochtendloopje door het park en de grote winkelstraat om 6u00 en daarna ontbijten, me wat inlezen met de Lonely Planet en mijn Griekse woordjes herhalen. Rond 10u00 trokken we de stad in.

Chris vroeg zich af of er een museum zou bestaan over Nicola Tesla. Zowel Servië als Kroatië beschouwen deze bekende wetenschapper als een nationale held. Als je hem googled, vind je terug dat hij geboren is in wat nu Kroatië is maar Servische ouders had. En ja, vlakbij ons hotel bevond zich het technisch museum “Nicola Tesla”. Het principe van beweging opwekken met magnetische velden en zonder frictie werd er uitgelegd. Verder is het museum een allegaartje van technische objecten en landbouwmachines. Helaas niet zo goed gedocumenteerd…

De volgende stopplaats werd het Mimaramuseum. Het ligt aan een grote boulevard en bevat een privécollectie met meer dan 200 schilderijen en sculpturen. Ook hier: veel mooie werken maar alles hangt zomaar wat bij elkaar zonder duidelijk uitleg of rangorde. Een gemiste kans, vind ik.

 

Het Mimaramuseum in Zagreb

We gingen lunchen bij “Good Food”, een lokale keten die sandwiches, salades, wraps, soepen,… serveert. Goedkoop en lekker zonder meer. We wandelden daarna nog wat door de stad en keerden rond 15u00 terug naar het hotel voor een laat uitgevallen siësta. Aangezien het meer dan 30 graden was, was de rust welkom. Ik vind dat de warmte erg afmattend werkt. 

Lunchen bij Good Food

 

Een wrap voor mij en een salade voor Chris

Rond 19u00 wandelden we naar de kathedraal en gingen we eten bij “Capuciner”, een brasserie die ons was getipt door een medewerkster van Hotel Garden. Chris en ik deelden als hapje de bruschette met geitenkaas en geroosterde paprika’s.  Chris at daarna gnocchi en ik koos een Caesarsalade. De keuken bij “Capuciner” is wat je verwacht in een populaire konoba oftewel taverne/brasserie: degelijk en veel eten voor een redelijke prijs. “Capuciner” is een restaurant waarvan je er 100-den vind. Niet speciaal maar gewoon ok.

Bruschette met geitenkaas en geroosterde paprika

 

Gnocchi en een Caesarsalade in brasseriestijl

We namen nog een kijkje in het park waar openluchtconcerten waren en genoten van de Kroatische Janis Joplin 🙂 Zo sloten we onze laatste avond in Zagreb af op een fijne manier.  

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.