Summer Holiday – A day at the beach and a visit to Pula – Dag 7

We besloten ons aan te passen aan het weer en op dinsdag 7 augustus rustig in Rovinj te blijven tot een uur of vijf. Tijd om aan het strand te liggen, wat te lezen en te prullen.

Ik maakte belegde broodjes die we gezellig verorberden naast de zee. Eindelijk was ik er ook in geslaagd een klein stuk watermeloen te vinden. Meestal was het niet mogelijk een meloen van 15kg te laten snijden…

Breakfast and a lazy day at the beach

Rond 16u00 keerden we terug naar ons pensionnetje om ons te verfrissen. We reden naar Pula waar we het amfitheater bezochten en de stad verkenden. Er waren verschillende Romeinse overblijfselen de bewonderen uit de eerste eeuw voor Christus. 

Toegangspoort en tempel op het forum

Het amfitheater van Pula

En dan deden we nog iets voor de geschiedenisboeken: Chris ging zowaar, na 27 jaar, naar de kapper!!! Voor 30 kuna (ongeveer 4 euro) liet hij zich met de tondeuse opnieuw kaal scheren 🙂

Rond 19u00 aten we in een vrij toeristisch restaurant. We kozen voor lokale visgerechten. Als voorgerecht deelden we gemarineerde sardientjes. Heel zout maar superlekker. Daarna koos Chris de gebakken calamari en ging ik voor de gegrilde octopus met aardappelen en spinazie. Heel erg lekker!

We gingen nog naar een ijssalon waar ze ijsrolletjes hadden. De meisjes die er werkten, deden fruit en wat melk op een bevroren plaat. Daarna maakten ze van het bevroren geheel een platte koek waarvan ze rolletjes maakten en die dan in een potje rechtop zetten. Chris ging voor de variant met bosvruchten. Er waren ook waterijsjes met echt fruit te verkrijgen. Ik koos voor een limoenijsje. Limoen/citroen is mijn favoriete smaak van deze zomer: erg verfrissend!

We keerden pas rond 22u00 terug naar Pansion Petra. Het was aangenaam om te wandelen eenmaal de temperaturen wat waren gezakt. 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.