Spring rolls @ home !!!

Twee keer Aziatische op een dag!!! Nek van de kookworkshop bij Dille & Kamille heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op mijn kooksels de laatste tijd !!!

Op zondag kan ik in de voormiddag gerust 2 tot 3 uur in de keuken doorbrengen om vanalles uit te proberen. Dan is er eten voor drie dagen én hoef ik maar 1 keer de keuken op te ruimen én mijn pyjama te wassen die naar alle gerechten door elkaar ruikt!!! It’s all in the organisation, baby !!!

Chris houdt heel erg van springrolls, ook wel lenterolletjes genoemd. Ik maak ze op zondagochtend en plaats ze in bakjes in de frigo. Ik verwerk er allerlei overgebleven groenten, eieren, reepjes tofu of tempeh,… in. Op zondagavond hebben we dan direct na onze wandeling een fijne maaltijd.

Lenterolletjes. Vanaf nu een klassieker op zondagavond.

Ingrediënten: Voor 10 lenterolletjes. 

*10 ronde vellen rijstpapier (verkrijgbaar bij “The Circle” op de Brusselsestraat in Leuven)

*1 dikke wortel

*250g spinazie

*4 kastanjechampignons

*1/2 komkommer

*een omelet van 4 eieren OF reepjes gebakken tofu OF reepjes gebakken kip OF reepjes gebakken tempeh

Voor de dressings:

*zoetzure saus

*pindakaas, sriracha, zoetzure saus en sojasaus

Voor de afwerking:

*Zwarte sesamzaadjes

*Geroosterde sesamolie

*Koriander

Bereiding:

*Snijd alle groenten in dunne reepjes.

*Snijd het omelet, de tofu, de tempeh, de kip,… in dunne reepjes.

*Zet een een platte, ondiepe schaal met koud water klaar. Houd keukenpapier in de aanslag.

*Laat telkens 2 vellen rijstpapier weken in het koude water.

*Dep ze kort af als ze zacht geworden zijn.

*Leg alle ingrediënten aan één kant van het rijstpapier.

*Rol het lenterolletje dicht.

*Maak een dressing met de pindakaas, de zoetzure saus, de sojasaus en de sriracha.

*Dien de lenterolletjes op met een scheutje geroosterde sesamolie, veel verse koriander en de 2 dressings natuurlijk !!!

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.