Spelt-havermoutwafels als ontbijt of als lunch

Gezonde ontbijtwafels. Dat wilde ik. Volgens een nieuw recept. Ik probeerde het recept van Elien van elienscuisine.be met enige aanpassingen.

Ingrediënten: Voor 10 ontbijt/lunchwafels

*100g volkoren speltmeel

*100g havermout

*2 eieren

*175ml ongezoete amandelmelk

*1/2 el bakpoeder

*3el agavesiroop

*2el hazelnootolie

*een snufje zout

Bereiding:

*Doe alle ingrediënten samen in een kom. Voeg eventueel nog kaneel of andere kruiden toe.

*Meng goed.

*Verwarm je wafelijzer en vet het goed in.

*Bak nu wafels en wees geduldig. Open je wafelijzer niet te vroeg!

Deze wafels zijn lekker als ontbijt met rode vruchten of appelcompote. Je kan ze ook als lunch eten ipv brood bij de soep of bij een salade. Ik bestrijk ze graag met geitenkaas of hummus of…

  

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.