Smoothie bowl met rode biet en aardbeien

  

Na de groene smoothie bowl wilde ik ook eens een rode/paarse smoothie bowl uitproberen. Op verschillende blogs had ik al prachtige varianten gezien op basis van rode biet…

Rode bietjes vind je hier gewoon voorgekookt in de supermarkt of rauw op de markt. Ik kocht ze rauw op de markt.

In veel recepten kan je aan de slag met ongekookte rode biet maar ik vertrouwde het kleine blendertje hier niet zo šŸ™‚ Ik besloot dus de bietjes voor te koken. Dat duurde toch ruim 40 minuten. Ik deed dit een dag op voorhand zodat de bietjes ook konden afkoelen en ik ze koud kon verwerken.

Dit recept van mindyourfeed.nl inspireerde me om tot een eigen recept te komen:

Smoothie met rode biet en havermout

Ik bedacht onderstaand recept en het was SUPERLEKKER. Bovendien zag het er ook adembenemend uit, geef toe šŸ™‚

Smoothie bowl in the making…. Wat een prachtige paarse kleur !!!

Ingrediƫnten: Voor 1 grote smoothie bowl

*1 grote rode biet (voorgekookt en in stukjes gesneden)

*8 grote aardbeien

*1 bevroren banaan in stukjes gesneden

*een flinke scheut Alpro Soja Kokosdrink

*Kaneel

*Toppings: aardbeien, pure chocoladestukjes en gedroogde moerbeien

Bereiding:

*Doe alle ingrediƫnten behalve de toppings in de blender.

*Blend goed en doe het romige geheel in een kom.

*Werk stijlvol af en …. ENJOY !!!

Welke variant heb jij gemaakt? Laat het me weten in een reactie op dit artikel !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.