Siteseeing in Thessaloniki – Join Juice Bars

Woensdag 25 oktober. Sonia en ik waren vroeg wakker. We besloten het centrum van Thessaloniki te gaan verkennen voor de opening van het EfVETcongres. Dat zou die avond van start gaan met een verwelkoming van de nieuwe leden van de organisatie (waartoe ook wij behoorden), een receptie en een diner. De bedoeling van de openingsavond was voornamelijk nieuwe mensen leren kennen, andere perspectieven op VET horen,…

Maar eerst dus Thessaloniki…

De foto’s hieronder zijn van onze siteseeing tour omdat er van een congres nu eenmaal niet echt veel interessante foto’s te nemen valt.

Een oorlogsschip voor de feestdag van 26 oktober (bevrijding van Thessaloniki van de Turken)

Een vrachtschip in de verte

De witte toren, een overblijfsel van de oude stadsomwalling

Uitwaaien in de zeewind !!!

Voor de lunch aten en dronken we iets bij Join Juice Bars, een hotspot waarover ik had gelezen op Happy Cow en Tripadvisor waar we nu toevallig op uitkwamen. Er zouden vegan gerechten te verkrijgen zijn en daar was ik wel nieuwsgierig naar.

Uit het gevarieerde menu van broodjes en salades met chiazaad, avocado, humus,… maar ook kip, feta,… koos ik voor de salade met rijstnoedels, wortel, sla, cashewnoten,… en een groen sapje met selder, kiwi en gember. Alles was heel vers en erg lekker. Wie vegan wil eten in Griekenland (wat nog niet zo vanzelfsprekend is als in Nederland of in België) is hier aan het juiste adres.

joinjuicebars.gr


Join Juice Bars

Alles voor een lekker vers sapje !!!

     

Noodle salad en een groene Elixir

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.