Silken tofu???!!!

Weer zo typisch ik: laatst was ik op ontdekking in de Aziatische supermarkt The Circle en zag ik silken tofu liggen. Geen idee wat ik daarmee kon aanvangen maar ik nam het mee naar huis. Het product lag ruim een maand in de groentenla van mijn koelkast zonder dat ik goed wist wat ik ermee kon doen…

Silken tofu aka zijden tofu is een zachte, haast vloeibare variant van tofu en is dus gemaakt van sojabonen. Vegans gebruiken dit product graag om sauzen van te maken voor pasta,…

Na enige research besloot ik mijn tube silken tofu in twee te verdelen en zowel bananenpudding als cashewtofusaus uit te proberen.

BANANENPUDDING

Ingrediënten: Voor 1 pot

*2 rijpe bananen

*125ml silken tofu

*kaneel en vanillepoeder

*1 el vloeibaar zoetmiddel –> ik gebruikte kokosbloesemnectar

Bereiding:

*Doe alle ingrediënten in de blender.

*Mix goed door.

*Doe het mengsel in een bokaal en plaats in de frigo om op te stijven.

TIP: je kan deze pudding gebruiken om overnight oats mee te maken of je eet hem zo met wat hagelslag en stukjes banaan als dessert.

Bananenpudding

CASHEWTOFUSAUS

Ingrediënten: Voor 1 pot

*125ml silken tofu

*2 el edelgistvlokken

*75g geweekte cashewnoten

*1 el appelazijn

Bereiding:

*Laat de cashewnoten zeker een halfuur weken in kokend water.

*Doe alle ingrediënten in de blender en mix. Het is de bedoeling dat je een crèmig geheel bekomt.

Mijn cashewtofucrème

TIP: meng deze vegan saus door korte pasta voor een koude of warme pastaschotel met groenten,… naar keuze.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.