Salade-inspiratie voor zomerse dagen !

ls het té warm is om de oven of de kookplaat aan te steken in mijn kleine appartementje flans ik een salade in elkaar. In dit artikel vind je twee recepten die je naar hartenlust kan aanpassen. Beschouw de ideeën als een bron van inspiratie en doe je eigen ding met de ingrediënten die jij in huis hebt!

Idee 1: met ingrediënten van The Food Hub only 😉

*Maak een basis van verschillende soorten bladgroen. Ik gebruikte rucola, snijsla, radijsjesloof en verse spinazie.

*Snijd kerstomaatjes in twee, courgette en komkommer in schijfjes en leg kunstig op je slabasis.

*Snijd een verse vijg in vier en verse geitenkaas met askorst in schijfjes van 0,5 cm. 

*Werk af met gekaramelliseerde pecannoten. Die maak je door ze eerst door kaneel en honing te halen en dan kort te roosteren in een pan met antikleeflaag.

Idee 2 : Salade met verse octopusringen van de markt (Viskraam Spiessens all the way!!!)

*Begin je salade zoals de vorige dus met een basis van allerlei groene bladgroenten.

*Voeg gestoomde broccoli toe.

*Gril courgette, aubergine en champignons in een grilpan, onder de gril van de oven of in een tafelgril.

*Bak de octopusringen kort aan in arachideolie en kruid met peper en zout.

*Ik maakte hierbij een dressing op basis van plattekaas, mosterd en honing. Erg lekker!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.