Salade met verse vijgen en geitenkaas

                                               Salade met verse vijgen en geitenkaas

        Jongens, jongens, jongens,… Als ik hier rondwandel op de markt krijg ik veel te veel creatieve ideeën. Vorige week klaagde ik nog tegen Chris dat ik inspiratieloos was op het vlak van koken en stuurde ik hem naar het frietkot. Nu weet ik niet wat ik eerst moet maken. Alle producten die ik zie, zorgen voor een zee van mogelijkheden.

Ik zag nu bv. verse vijgen liggen. VERSE VIJGEN !!!! Dat is echt iets dat ik supergraag eten. In België, helaas pindakaas, zijn verse vijgen moeilijk te verkrijgen en ALS ze te verkrijgen zijn, dan zijn ze pokkeduur. Ik heb al vijgen zien liggen aan 1 euro per stuk!!! Hier op de markt kocht ik 12 vijgen, dat is 1,5kg vijgen, voor 12 lira ofwel dus 3 euro. Alsjeblieft!

Ik maakte dus een salade die volledig Pascale Naessens-proof was 😉Hieronder het recept en hierboven de foto’s van het eindresultaat. Ziet het er niet absoluut fantastisch uit?

Ingrediënten: Voor 2 personen
*4 grote verse vijgen
*200 g festa of andere witte kaas
*Groene bladgroenten (sla, spinazie, rucola,…)
*1 kleine courgette
*een halve komkommer
*radijsjes

Bereiding:

*Snijd het harde topje van de vijgen.                                                                                                                              *Snijd de vijgen kruiseling open en vul op met de feta.                                                              *Plaats de gevulde vijgen kort onder de ovengrill maar let op dat ze niet verbranden!                *Maak intussen de salade klaar door alle ingrediënten mooi op borden te schikken.                  *Presenteer de gegrilde vijgen op de salade.

Ik werkte af met een dressing van yoghurt, sinaasappelsap, mosterd, gedroogde munt, peper en zout.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

3 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.