rOOTS – Nog een vegan hotspot in Thessaloniki

Op de laatste dag van het EfVETcongres in Thessaloniki (Griekenland) eind oktober ging ik met mijn collega Sonia nog onverwacht lunchen bij rOOTS, een vegan/vegetarische hotspot in vleesland Griekenland. Volgens de recensies op TripAdvisor zou dit restaurantje de moeite waard zijn dus we waagden het erop….

https://www.facebook.com/roots.vegan/

We werden heel hartelijk verwelkomd door een vriendelijke vrouw die de muziek en de bediening verzorgde. Ze kwam ons helpen een keuze maken uit het aanbod van voorgerechten, hoofdgerechten, salades en desserts.

De serveerster/DJ

Ik ging voor spring rolls met groenten en een sweet chilli saus als voorgerecht en een salade met vegan feta als hoofdgerecht. Ik was vooral nieuwsgierig naar die vegan feta. Ik vermoedde dat het een “kaas” zou zijn op basis van gemalen noten…

 

Spring rolls en een vegan fetasalade. De groene slierten zijn ziltig zeewier.

Sonia koos bruscheta met caponata en een saus op basis van kerstomaatjes als voorgerecht en een rode groentencurry met basmatirijst als hoofdgerecht.

   

Bruschetta en rode groentencurry met basmatirijst

Alle gerechten werden gepresenteerd op een trendy zwart servies en zagen er heel kleurrijk uit. Alles zag er heel vers uit en smaakte ook zo. Mijn spring rolls waren goed gevuld en wel gefrituurd maar niet vettig. De salade met vegan cashewfeta was fris en afgewerkt met een dressing van citroen met olijfolie. Sonia was vooral erg enthousiast over haar voorgerecht.

We sloten af met een grote cappuccino en een “Indian Sweet Chai” met amandelschilfers en kaneel.

Met een Grieks gezichtje 🙂

Voor 35 euro in totaal was deze maaltijd echt waar ik op dat moment zin in had. Plekjes als dit moeten er meer komen in Thessaloniki. Ik vermoed dat de jonge internationale studentenbevolking hier in de nabije toekomst wel voor zal zorgen.

                                Trendy rOOTS !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.