Rijstrollen met pindasaus – Eens de aziatische toer op

Hoe komt dat zo, dat je ineens zin hebt in allerlei oosterse producten zoals rijstpapier, sojasaus, gember, koriander,… ? Enfin, ik besloot er maar aan toe te geven 🙂 Ik had nog enkele producten in huis maar ging ook “funshoppen” in de grote Delhaize om mijn voorraad aziatische producten aan te vullen.

Ik wilde snelle lenterolletjes maken als lunch. Vellen rijstpapier had ik nog liggen en zwart sesamzaad stond ook nog in de voorraadkast. In de frigo stond nog een restje gember. Wat ik kocht bij Delhaize was Sweet Chili Sauce, Premium Light Soy Sauce en srirachasaus. Gekleurde wortelen, verse spinazie en een blok tofu haalde ik bij The Food Hub.

Ik sneed de wortelen in julienne, spoelde de spinazie goed af en sneed ze fijn. Ik marineerde de tofu in sesamolie, sojasaus, peper, agavesiroop en het sap van een mandarijn. Daarna bakte ik de gemarineerde tofu kort aan in een pan met antikleeflaag.

Ik weekte de rijstvellen kort in koud water en belegde ze met de spinazie, worteljulienne en tofu. Ik werkte af met zwarte sesamzaadjes.

Daarna maakte ik een dressing van 2 el pindakaas, 1 el Sweet Chili Sauce en 2 el Premium Light Soy Sauce. Ik deed ook wat sojasaus met gember in een kommetje.

Ziet het er niet kleurrijke en lenteachtig uit?

Dat is net wat ik nodig heb in de winter want IK.HAAT.WINTER. Die koude, grauwe dagen kunnen niet snel genoeg voorbij zijn !!! Geef mij maar zon en warmte en dan nog het liefst het hele jaar door!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

2 Comments

  1. Moet je dat dan niet meer afbakken? Bij mij gaan mijn lenterolletjes altijd open. Ik bak ze ook af in de frituur. De laatste keer deed ik het gewoon in de oven en dat vond ik gezonder en ze vielen dan ook niet uit elkaar? Maar rauw at ik ze nog nooit!

    1. Ik doe ze altijd rauw. Lekker ook als lunch! Mijn collega’s zijn altijd jaloers. Bij mij gaan ze ook niet open. Ik dep ze wat af voor ik ze oprol zodat ze wat kleverig zijn en ik vul ze niet al te dik.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.