Review – Bagels and Beans Maastricht

Dan vraagt mijn mama of ik echt altijd inspiratie heb om nieuwe recepten te creeëren. En mijn antwoord is gewoon: “ja” 🙂 🙂 🙂

Hoe dat komt? Door eetgelegenheden zoals deze:

Logo Bagels & Beans

Toen ik op een wisselvallige woensdagmiddag begin september naar Maastricht trok voor een saaie, administratieve aangelegenheid, besloot ik het aangename aan het nuttige te koppelen en er een fijne namiddag van te maken.

Ik deed eerst wat moest gebeuren en wandelde daarna het centrum in. Maastricht is echt een gezellige, levendige stad. Je bent echt al in Nederland, ook al is het amper een uur van Leuven. De hele stad ademt die heerlijke Nederlandse gezelligheid en georganiseerde manier van leven. I love it!

Natuurlijk ging ik langs bij Albert Heijn. Het is echt doodzonde dat de Albert Heijn aan het Engels Plein in Leuven moest sluiten. Ik deed mijn wekelijkse boodschappen in de Appie in Maastricht en profiteerde van de gelegenheid om een aantal voor mij onbekende producten mee te nemen: pulled chicken, BBQsaus, spread van mango en spread met doperwten, meergranencrackers van Bolletje, taaistukken, … Fun shoppen dus voor de komende week!!!

Daarna ging ik bij Lush shampoo kopen. Het was niet zo druk in de winkel en de verkoopster nam alle tijd om me wegwijs te maken in het aanbod van Lush. Ik kocht uiteindelijk een stuk blauwe vaste shampoo. Eigenlijk ziet het eruit als een bruisbal voor in bad maar het is dus shampoo. Je moet er 2 keer mee over je hoofd wrijven en dan je haar wassen want het product begint te schuimen.

Ik kocht ook een massage bar alias body lotion voor vermoeide spieren met een heerlijke kaneelgeur. Verder kreeg ik nog een staal van een gezichtsmasker met munt, een handscrub met kokos, een douchecrème met yuca en cacao en een gezichtsreiniger met haver.

Ik ben fan en wil eigenlijk gewoon alles bestellen dat ik in staal heb gekregen! Het is interessant te weten dat 80% van de producten van Lush vegan zijn, dat er een online shop is en dat alle producten OVERHEERLIJK ruiken !!!

Tenslotte ging ik nog naar Bagels and Beans. Als foodie is het ondenkbaar niet even te stoppen in een toffe bar of eetgelegenheid. Bagels and Beans ligt vlakbij het station dus dit was erg handig. Ik viel er om 17u binnen en kon nog een bagel bestellen voor sluitingstijd (17u30). Ik ging voor een prana bagel met paddoburger en een verse gemberthee.

      

Pranabagel met paddoburger                           Verse gemberthee

Het prana broodje, gemaakt met o.a. kokos- en suikerbietvezels, was superlekker. Ik was ook aangenaam verrast door de paddoburger die lauwwarm was, bestond uit stukjes champignons en helemaal niet droog was. De combinatie met de truffelmayonaise, pijnboompitten, parmesan en rucola was zeer geslaagd.

Ik besloot nog een losse “oatie” bagel te kopen voor thuis. Eigenlijk wil ik Bagels and Beans ook in Leuven zodat ik alle bagels en alle combinaties kan testen!!!

https://www.bagelsbeans.nl/en

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.