Restaurant review – Grand Café Industrie Leuven

Een doodgewone maandagavond, tussen een rondje hardlopen en een gratis film voor leerkrachten in Kinepolis (“Le fils de Jean”) in, bedacht ik dat ik geen zin had om thuis te eten. Het was een van de laatste mooie zomeravonden dus eten op een terrasje leek me zalig…

Bistro Piazza

Grand Café Industrie in Leuven

Naar het schijnt zou het Grand Café Industrie op het Martelarenplein in Leuven nu ook veganistische schotels serveren die de moeite waard zijn. Althans, dat had ik toch al gelezen op de Facebookpagina van “Vegan Leuven”. Omdat deze zaak vlakbij de bioscoop ligt, besloot ik me daar op het terras te “placeren” en me te wagen aan een vegan gerecht.

Ik had hier nooit eerder op het terras gezeten en moest toegeven dat het een aangename plek was om te zitten: je kan er ongestoord mensen observeren die van en naar het station wandelen.

Het menu zag eruit als een typisch brasseriemenu. Een plus zijn de suggesties op het bord die geregeld veranderen.

http://www.grandcafe-industrie.be/wp-content/uploads/2016/01/Grand-Caf%C3%A9-Industrie-menu.pdf

Ik koos uiteindelijk voor de vegan hamburger van 15,80 euro. Wat ik kreeg, was een enorme burger met een lekkere provençaals getinte saus en veel verse, koude groenten en sweet chilisaus. Ik vond het superlekker en ideaal als je veel honger hebt. Ik kreeg echt waar voor mijn geld!!!

Wie zich verwacht aan een vleesachtige burger zal bedrogen uitkomen. Ik vind echter dat vegan voedsel niet op vlees moet lijken en er ook niet per sé hoeft naar te smaken. Het is gewoon iets anders en daar moet je op voorbereid zijn.

De vegan hamburger…

Mijn bord 20 minuten later 🙂

Ik informeerde bij de obers wat er precies in de burgers zat. Dat konden zij me niet vertellen. Wel wisten ze dat het Grand Café Industrie zijn burgers aankoopt op de webshop van Shavt: http://www.shavt.be/

Ik ging de website af en vermoed dat ik de “Black Bean Burger” heb gegeten. Je kan die voor 3,59 euro bestellen en laten leveren bij een leverpunt in je buurt:

http://www.shavt.be/product/black-bean-burger-terra-vegane

Hieronder nog de samenstelling van de burger. Als je de hoeveelheid eiwitten per 100g bekijkt, kan je stellen dat het een goede bron van eiwitten is. Ik vind het in elk geval een aanrader !

Ingrediënten
water, tarwe-eiwit *, zwarte bonen *, havervlokken *, soja korrels *, soja saus * (water, sojabonen *, tarwe *, zout), zonnebloemolie *, kokosolie *, plantaardige mix *, (gist *, knoflook *, uien *, wortelen *, knolselderij *, zout), oregano *, komijn *, zwarte peper * 
* = biologisch geteeld

Voedingswaarden per 100g
Energie: 983 kJ / 235 kcal
eiwit: 31g
koolhydraten: 13g
waarvan suiker: 1g
vet: 7g
waarvan verzadigde vetzuren: 3g
vezels: 2g
sodium: 5g

Allergie advies
Bevat tarwe-eiwit, knolselderij en soja.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.