Priene, Milete en Didima…en dan toch lekker naar Dalyan !!!

Het leek steeds warmer te worden… Chris’ telefoon gaf in de auto aan dat het meer dan 45 graden was! Na een veel te warme nacht in het “Priene pension” en het traditionele Turkse ontbijt vertrokken we richting de archeologische site van Priene.

We beklommen de heuvel richting de site van Priene. De site is desolaat en er zijn niet veel reconstructies gebeurd. Nochtans was Priene destijds een belangrijke havenstad.

Veel stenen in Priene 🙂

Na Priene reden we 22km verder om Milete te bezoeken. Daar was vooral het theater de moeite. We gingen dit gebouw binnen en verbaasden ons over het verkoelende effect van het marmer waaruit het theater is opgetrokken.

Het theater in Milete

We bezochten ook het kleine museum naast de site en reden daarna verder naar de Apollotempel in Didyma. Deze Apollotempel was de tweede grootste Apollotempel van de Oudheid.

De Apollotempel in Didyma

Rond 13u reden we naar de kust om in een supertoeristisch stadje te lunchen. Na de rust van de dorpjes en de charmante hotelletjes waar we al geweest waren, stak het toeristische, commerciële aspect van dit kuststadje, dat overspoeld was door Engelsen, schril af.

Het idee was aanvankelijk om naar Bodrum te rijden en daar te overnachten maar we besloten door te rijden naar Dalyan. We wilden onze laatste nacht doorbrengen in het “Lindos Pension” waar we in juli al hadden verbleven. De setting aan het meer met zicht op Kaunos is uniek. Het is een plek om tot rust te komen.

De unieke setting in Dalyan

We bereikten Dalyan rond 17u, installeerden ons in de kamer en wandelden naar het dorpje. We aten ons laatste avondmaal in een restaurantje bij het meer en relaxten nadien in de tuin van ons hotel.

Natuurlijk deed ik op de allerlaatste ochtend een yogasessie naast het meer bij zonsopgang. Dat is echt een superbelevenis!Chris nam nog een laatste duik in het meer en rond 11u zetten we koers richting Antalya. We reden 3u20min aan één stuk door zodat we konden lunchen in het Yemen Café vlakbij. Daarna volgde de was en de plas. Het gaf een goed gevoel terug “thuis” te zijn 🙂   

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.