Powerontbijt? Bananenpannenkoeken!

Eindelijk, na jaren prutsen met een gewone koekenpan, schafte ik me een echte pannenkoekenpan aan via bol.com. Ik probeerde banana pancakes met deze pan!

Ingrediënten: Voor 6 pancakes

*2 hele rijpe bananen

*1 ei

*60g volkoren speltmeel

*100ml amandelmelk

*een snuf zout, bakpoeder en baking soda

Bereiding:

*Doe alle ingrediënten samen in een kom en mix kort tot een glad pannenkoekenbeslag.

*Verwarm de pan voor en doe er wat neutrale olie in. Ik gebruikte zonnebloemolie. Eigenlijk is dit niet echt nodig omdat een pannenkoekenpan een anti-kleeflaag heeft maar “better safe than sorry”.

Conclusie: Wat een verbetering! De pannenkoekjes waren gemakkelijk te draaien en bleven totaal niet kleven. Een tip voor alle pannenkoekenfans: schaf je een pannenkoekenpan aan. Voor zo’n 15 euro ben je zoveel beter uitgerust!

Opmerking: Ik probeerde de banana pancakes eerst zonder bloem te maken maar dan brandden ze aan. Bloem toevoegen is dus dé truc om eetbare bananenpannenkoeken te bekomen!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.