Pompoentaart voor een kerstig ontbijt

In België kennen wij pompoen vooral als soepgroente of groente voor een hartige ovenschotel. In de UK en de US wordt pompoen echter ook vaak in taarten en ander gebak gebruikt. Je kan er pompoenpuree in blik kopen waarmee je dadelijk aan de slag kan.

Ik wilde wel eens zo’n taartachtige creatie met pompoenpuree fabriceren 🙂 Havermoutontbijttaart met dadels en pompoen it was !!!

Ingrediënten: Voor twee heerlijke ontbijtjes

*70g havermout

*4 dadels, geweld in warm water en daarna ontpit

*200g puree van butternutpompoen. Deze puree maakte ik zelf: ik sneed 200g butternut in stukjes, bracht ze met wat water aan de kook en pureerde de platgekookte pompoen met een staafmixer. Easy as that.

*een snuifje zout

*1tl bakpoeder

*warm water

*3el (of meer) kokosbloesemsuiker

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200°C.

*Doe de havermout met de dadels, het zout en het bakpoeder in een ovenschaal. Meng alles met je handen tot een deegachtige substantie. Voeg hiervoor beetje bij beetje warm water toe.

Havermout en dadels

*Maak van het deegje een taartbodem met opstaande randen. Doe de pompoenpuree in deze taartbodem.

Pompoenpuree in de taartbodem

*Werk af met 3 el kokosbloesemsuiker.

*Plaats gedurende 35 minuten in de oven. Let erop dat de suiker niet aanbrandt.

Lekker als ontbijt met een chai latte of als tussendoortje.

  

Door de gecaramelliseerde korst ziet het eindresultaat er een beetje uit als crème brûlée

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.