Pannenkoeken met chufameel van Content

Ik was nog eens bij Content in de Tiensestraat. Het was alweer een tijdje geleden. Er zijn altijd nieuwe producten te ontdekken. Dit keer vond ik chufameel ofwel dus tijgernotenmeel. 

Tijdens mijn taalstages in Barcelona had ik al horchata gedronken. Deze “melk” wordt koel gedronken en is gemaakt van tijgernoten of chufa’s. Eigenlijk zijn het geen noten dus de naam is wat misleidend. Horchata en chufa’s zijn zoet van smaak. Ik veronderstelde dus dat het meel ook geschikt zou zijn voor zoete baksels. Ik vond een recept voor pannenkoeken met tijgernotenmeel.

Het meel bevat vooral veel koolhydraten maar is ook een bron van vezels, magnesium, ijzer, fosfor en kalium. Op www.chufanederland.nl vond ik onderstaande voedingswaarde per 100g: 

Energie 451 kcal
Vet 23 g
– waarvan verzadigd 5,04 g
– waarvan onverzadigd 15 g
– waarvan meervoudig onverzadigd 2,74 g
Koolhydraten 64,5 g
– waarvan suikers 20,3 g
– waarvan vezels 16,3 g
Eiwitten 4,69 g
Zout 0,05 g

Ingrediënten: Voor 8 medium pannenkoeken

*2 rijpe bananen

*1 ei

*100g tijgernotenmeel

*125ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk)

*een snufje zout

*een snufje bakpoeder

Bereiding:

*Doe alle ingrediënten in je foodprocessor en mix tot een lopend pannenkoekenbeslag.

*Verhit een pannenkoekenpan en bak de pannenkoeken in (kokos)olie.

Ik doe de pannenkoeken even in de broodrooster en eet ze als ontbijt met vers gesneden fruit, kokosyoghurt en mangocoulis. Heerlijk!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.