Overgangsdag : Alaçati, Teos en Selçuk op weg naar Efese

  Boom in Teos, hoe oud zou hij zijn?

Bye, bye Izmir! Nice to know you! Het was zalig om, ondanks de hitte, je mooie plekjes te leren kennen! Op naar andere oorden!!!

Op maandag 7 augustus verlieten we Izmir. We reden eerst naar Alaçati, een toeristische badplaats op het schiereiland Cesme. Er was niet echt veel te beleven. Wel stonden er oude windmolens die natuurlijk op de foto moesten. We dronken nog een Turkse thee en reden weer verder.

                                       Alaçati met zijn fotogenieke windmolens

                              Honden lopen hier in Turkije vrij rond en zien erg af door de hitte

Volgende plaats op de planning was Teos, een kleinere archeologische site. We aten eerst in de nabijgelegden jachthaven en bezochten dan Teos. Het viel me, eerlijk gezegd een beetje tegen. Ik denk dat het contrast met de pracht van Sagalassos en de drukke bedrijvigheid van Izmir me parten speelde…

Na een uurtje zetten we de autorit met onze kleine Ford Fiesta verder met als eindbestemming Selçuk, een stadje met 37 000 inwoners vlakbij Efese. Een halfuur voor we onze bestemming bereikten, voelde ik plots water op mijn voeten. Er bleek iets mis te zijn met de airco!!! Met een kleine, oude auto die al veel kilometers op de teller heeft, is het altijd wat. Grrr!

Toen we Selçuk binnenreden, zagen we gelukkig een straat met garages. Twee vriendelijke garagisten wilden de airco maken én ons intussen naar het hotel voeren. Als dat niet vriendelijk is!!!

Het hotel dat ik aanvankelijk had uitgezocht via Tripadvisor heette “Atilla’s Getaway”. Helaas pindakaas, toen we voor het hek stonden, bleek de zaak zonder verdere uitleg gesloten te zijn.

Gelukkig had ik als alternatief “Villa Panorama” ook wel “Villa Dreams” uitgezocht. Dit kleine hotelletje lag boven in de heuvels en bood dus, zoals de naam het al aangaf, een prachtig zicht op de omgeving eeeeeeeen er was een zwembad om bij te relaxen. Dit alles voor 30 euro per nacht mét ontbijt. Ik kan er echt niet over uit hoe luxueus ik hier mijn vakantie kan doorbrengen voor een redelijke prijs. Dat kan in Europa helaas niet…

                  

                                       Onze hotelkamer in Villa Dreams  

Chris en ik installeerden ons in de kamer en geraakten daarna op het terras in gesprek met een jong Russisch koppel waarmee we whisky dronken, Drambue. Alex en Tania nodigden ons uit om met hen te gaan dineren aan het oude aquaduct beneden in de stad. We genoten van een interessant gesprek en lekkere verse vis.  

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.