Oreo baking contest voor Ohmyfoodness – Part 2

Voor de bakwedstrijd met Oreo’s in opdracht van www.ohmyfoodness.nl moest ik een spectaculaire taart bedenken en fotograferen. Nu ben ik wel een experimentele hobbykok maar echt een elegante bakster zou ik mezelf niet noemen. Van een uitdaging gesproken…

Ik schuimde websites af, las receptenboekjes, bekeek foto’s op Pinterest,… en deed uiteindelijk mijn eigen ding.

Volgen jullie mee?

Ingrediënten: Voor een megaverjaardagstaart mét kaarsjes die telkens opnieuw oplichten.

*1 springvorm van ongeveer 20cm doorsnede.

VOOR DE BODEM:

*2 rollen Oreo Classic

*80g gesmolten boter

VOOR DE VULLNG:

*500g ricotta

*500g volle plattekaas

*3 eieren

*vanillearoma

*8el kristalsuiker

VOOR DE VERSIERING:

*1 blik gecondenseerde melk

*1 rol Oreo Chocolate Brownie

*1 doosje Mikadostokjes

*Glitterhagelslag van DrOetker

*Verjaardagskaarsjes

Bereiding:

*Verwarm je oven voor op 200°C.

*Doe de Oreo Classic met de gesmolten boter in de foodprocessor.

*Doe de pasta op de bodem van je springvorm die je met een bakpapier hebt bekleed en druk goed aan.

*Bak de bodem voor 20 minuten in de oven en laat daarna 30 minuten afkoelen.

*Verlaag de temperatuur van de oven naar 150°C.

*Maak nu de vulling: doe de ricotta met de plattekaas, de eieren, de kristalsuiker en het vanillearoma in de foodprocessor en mix tot een dik, wit geheel.

*Stort de vulling op de afgekoelde taartbodem en plaats voor ongeveer 50 minuten in de oven.

*Doe de oven uit en laat de cheesecake 1,5u verder afkoelen in de oven met de deur op een kier. Zo zorg je ervoor dat de cheesecake niet volledig in elkaar zakt.

*Doe de gecondenseerde melk in een steelpannetje en verwarm op een laag vuur en al roerend tot je een lichtbruine, dikke caramel bekomt. ZORG ERVOOR DAT DE CARAMEL NIET VERBRANDT WANT DAN MOET JE OPNIEUW BEGINNEN !!! (big fail hier)

*Bestrijk de cheesecake met de caramel en werk af met een overdaad aan Oreo Chocolate Brownie, Mikado’s, sprinkeltjes,….

 

Steek de verjaardagskaarsjes aan, zing een liedje en deel de taart met vrienden!!!

  

 

 

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.