Oreo baking contest voor Ohmyfoodness – Part 1

Jullie kennen me intussen wel al een beetje: altijd te vinden voor een experiment in de keuken. Ik nam deel aan een actie van mijn favoriete blogster Sabine Koning van www.ohmyfoodness.nl en kreeg 5 rollen Oreo’s thuisgestuurd. Daar moest ik mee aan de slag.

Oreo’s, wie kent ze niet? De kleine, zwarte, ronde koekjes met witte vulling. Ze doen denken aan een herwerkte versie van de “prinskoeken” uit mijn jeugd. Dankzij deze actie leerde ik dat er Oreo’s bestaan in de smaken Strawberry Cheesecake, Chocolate Brownie en Birthday Party!!!

Voor de actie werd ik lid van de besloten Facebookgroep voor deelnemers. We kregen 3 opdrachten waarvan we een foto moesten nemen om in de Facebookgroep te plaatsen.

In dit artikel deel ik met jullie mijn creatieve idee voor opdracht 1: maak een kleurrijke snack met Oreo’s. 

Als je googled naar Oreorecepten vind je een eindeloos aanbod aan toffe, inspirerende mogelijkheden terug. Echt. Onuitputtelijk.

Ik besloot 2 soorten ijspralines te maken en haalde mijn foodprocessor boven.

RECEPT 1 : ijspralines met Oreo Strawberry Cheesecake

Ingrediënten: Voor ongeveer 10 pralines

*1 rol Oreo Strawberry Cheesecake

*75g amandelpasta van Oil & Vinegar

*100g witte chocolade  

RECEPT 2 : ijspralines met Oreo Birthday Party

Ingrediënten: Voor ongeveer 10 pralines

*1 rol Oreo Birthday Party

*75g creamcheese (hoe steviger de roomkaas, hoe beter)

*100g Tony Chocolonely Witte Chocolade met knettersuiker

Bereiding:

Je gaat twee keer op exact dezelfde wijze te werk:

*Doe de rol Oreokoekjes met de amandelpasta/met de roomkaas in de foodprocessor.

*Rol met je (natte) handen balletjes van de pasta die je bekomt.

*Plaats de balletjes op aluminiumfolie in de diepvries voor 30 minuten. Zo kunnen ze hard worden.

*Smelt de chocolade op een laag vuur of au bain marie of in de microgolfoven tot een dikke saus.

*Haal de Oreoballetjes uit de diepvries en rol ze door de chocolade zodat ze een jasje krijgen.

*Plaats de Oreopralines opnieuw in de diepvries tot je ze wil opeten.

SMAKELJK!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.