Op ontdekking in Utrecht – Dag 2

Dag 2 en direct al de laatste dag van mijn citytrip in Utrecht, helaas…

NEVER EVER zijn hotels, hostels,… voorzien op ochtendmensen. Grrrr. Ik moest heel hard mijn best doen om in mijn bed te blijven tot 6u30, zeker met de wissel van zomeruur naar winteruur. Uiteindelijk zat ik om 7u00 in de open ruimte van de hostel, met koffie maar nog zonder ontbijt. Ik bekeek online de mogelijkheden om de dag aangenaam op te vullen.

Utrecht is de stad van Nijntje. Dat zie je aan de lampen in de living van de hostel.

Het ontbijt was wel echt superverzorgd! Alle producten werden mooi en creatief gepresenteerd en alles zag er supersmakelijk uit! Een dikke plus zijn de zelfgemaakte confituren. Ik probeerde ze allebei: de variant met appel-verveine en de variant met peer-vanille. Erg heerlijk!

Wat een overaanbod aan heerlijkheden bij het ontbijt!!!

Ik ging op wandel door de stille binnenstad en dronk nog een hippe mushroom coffee bij Bagels and Beans. De koffie zelf was niet speciaal maar de krokante, zoete paddenstoelen die ik erbij kreeg, waren dat wel. 

My mushroom coffee

De bordjes op de foto vind ik trouwens erg creatief. Only in the Netherlands…

 

Om 11u00 sloot ik me aan bij de gratis geleide wandeling van de VVV. Er waren meer dan 50 mensen maar niet iedereen mocht mee met gids Ton. De wandeling duurde ongeveer een uur. De uitleg was helaas niet echt samenhangend en waarheidsgetrouw maar we kwamen wel langs mooie steegjes en pleintjes. Zeker in het herfstzonnetjes zag alles er erg mooi uit. 

 

Sideseeing in Utrecht…

Ik besloot lekker te lunchen bij de Vietnamees om de hoek. Anan of zoiets. Ik bestelde dumplings met kip en een wokgerecht met kip, gember en sinaasappelzest. Ik dronk een matchathee. Die vind je op niet veel plaatsen. De bediening was vriendelijk en de gerechten erg smakelijk en vers. Voor 17,50 euro was ik goed gesteld, vond ik. 

Het Vietnamees restaurantje langs binnen. 

Matchathee…

 

Dumplings met kip en een heerlijk warm wokgerecht met kip, gember en sinaasappelzest.

Na de lunch haalde ik mijn bagage op in de hostel en ging ik in de shopping mall Hoog Catharijne naar de grote Albert Heijn. Eén van de hoogtepunten van mijn citytrip, hihi. Ik kocht er allerlei hippe spullen om thuis mee aan de slag te gaan. Jullie lezen daarover ongetwijfeld meer in mijn volgende artikels. Man man, ik heb écht toffe dingen gekocht…

Ik kwam rond 18u00 thuis na een treinrit van ongeveer 3 uur. Ik kan Utrecht aan iedereen aanraden! Voor de Belgen: Utrecht beantwoordt aan wat wij als “oerhollands” beschouwen. Echt een aanrader voor een weekendje weg!

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.