Op ontdekking in Utrecht – Dag 1

Herfstvakantie en home alone? Dat vraagt om wat toffe activiteiten “on my own”. Ik besloot een weekendje naar Utrecht te gaan want I LOVE THE NETHERLANDS !!!

De blogs en vlogs die ik volg zijn vooral van Nederlandse dames. Alle fijne dingen die zijn laten zien, ga ik graag zelf testen. In Nederland doe ik altijd veel inspiratie op voor nieuwe gerechten én ga ik graag shoppen bij Albert Heijn om dan thuis te komen met allerlei producten om creatief mee aan de slag te gaan 🙂 .

Ik vertrok op zaterdag 26 oktober met de trein van 8u36 naar Utrecht. Na maar liefst drie keer overstappen (in Antwerpen-Centraal, Breda en Den Bosch) arriveerde ik om 11u35 in Utrecht. Ik bracht mijn bagage naar het Stayokay hostel aan de Neude, slechts 10 minuten wandelen van het Centraal station. Ik kreeg al een eerste indruk van de gezellige binnenstad en kon niet wachten om op ontdekking te gaan….

 

Enkele impressies van Utrecht, studentenstad én fietsstad mét een app waarin je kan zien op welke plek je je fiets nog kan stallen! Leuven kan hier een voorbeeld aan nemen!

MAAR eerst lunchen bij SLA !!! Deze keten van salade/bowl/soep-restaurants vind je in verschillende Nederlandse steden terug maar lang niet in elke stad. In Utrecht was er een SLA vlakbij mijn hostel dus daar trok ik heen. Ik bestelde de salade met golden turmeric burgertjes, een seizoenspecial. Vooral de burgertjes en de mangochutney wisten me te bekoren. To copy-paste at home. 

  

En toen was er… SLA !!! 

Mijn salad bowl met golden turmeric burgertjes en mangochutney. Nomnomnom.

Na de lunch kuierde ik door de steegjes en over de markt. Gouda, kibbeling en verse stroopwafels… hoe Hollands kan het zijn, hihi???

 

 

 

 

 

 

Can it get more Dutch than this ???

Eigenlijk was mijn “incentive” om naar Utrecht te komen de vegan beurs die in de Utrechtse jaarbeurs werd georganiseerd. Ik trok er heen na mijn shopronde voor nieuwe winterboots en een hippe trui. 

De vegan beurs was niet overbevolkt. De standhouders hadden tijd om een praatje te doen en hun product toe te lichten. Ik ontmoette Joeke en Quirine, twee van mijn Instagramidolen. Zo tof om deze dames live te ontmoetten en te ondervinden hoe gedreven ze allebei zijn en hoe hard ze de vegan lifestyle promoten. 

 

Vegan vanalles én een meet up met Joeke, een vegan ontwerpster van bowls en dishes. Volg haar op Instagram @joekeshop en @joekevandermeer

Ik proefde gebakjes, crackers, proteïnebars- en balls, yummie gums, kokosyoghurt, kurkuma latte,… Alles vegan en lekker! 

Het programma met lezingen over een vegan lifestyle trok me niet zo aan. Ik vind van mezelf dat ik gematigd ben in mijn levensstijl: ik maak weinig vlees klaar, heb geen auto, gebruik geen plastic zakjes voor boodschappen, koop geen plastic rietjes, doe vaak boodschappen bij verpakkingsvrije winkels waar veel lokale, biologische producten worden aangeboden (The Food Hub en Content for the win !!!). Ik vind persoonlijk dat, als iedereen gematigd zou zijn, we al een heel stuk verder zouden staan in het gevecht tegen de klimaatopwarming. Beter iedereen gematigd dan 3 radicalen en al de rest ongelimiteerd. Nog eens: dit is mijn persoonlijke overtuiging.

Ik had in de namiddag een cool restaurant gezien in industriële stijl met veel groene planten: PK aan de Utrechtse grachten. Daar wilde ik graag dineren. De zaak zat bomvol maar ik kreeg een plaatsje aan de borreltafel. Ik bestelde een burrito met rode bonen, maïs, zoete aardappel en oude kaas. De porties in Nederland zijn altijd groot en je krijgt waar voor je geld. Het was superlekker!

 

De hippe industriële stijl met groene planten bij PK

Een hele donkere foto van mijn burrito. Het was veeeeeeeeeeeeeeeel lekkerder dan het eruit ziet.

Om 19u30 ging ik nog naar een concert met harp en een verteller in Theater Kikker. Het concert ging door in volledige duisternis naar aanleiding van de Nacht van de Nacht, een event in heel Nederland waarbij overbodige nachtverlichting in de steden wordt gedoofd. Supercool! Het was een hele ervaring om “blind” naar muziek te luisteren. Heel rustgevend en mindful.

Om 21u00 kroop ik in het bovenste bed van een stapelbed in de hostel. De drie andere dames waren nog op de lappen. Ik sliep als een roos voor wel 9 uur!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.