Op ontdekking in Gent

Home alone tijdens de herfstvakantie. Dat liet ik niet aan mijn hart komen! Ik plande een etentje met papa in Gent en zakte al rond het middaguur af naar de Arteveldestad.

Het culinaire treinlunchverhaal kunnen jullie lezen in mijn vorig artikel over Eetba(a)r.

Toen ik arriveerde in het station van Gent-Sint-Pieters besloot ik naar het centrum te wandelen via het Citadelpark en de Overpoort. Het park lag er heerlijk herfstig bij in het zonnetje. 

Een monsterlijke Halloweenattractie op het Sint-Pietersplein

Ik denk dat het minstens 8 jaar geleden is dat ik nog eens in Gent was. Alles leek veranderd en superhip! Ik wist niet waar te beginnen en keek m’n ogen uit. Hieronder een fotocollage van de winkeltjes en barretjes die ik bezocht en de souvenirtjes die ik kocht:

Koffie uit Ethiopië bij koffiebar Or

Chocolade met 98% cacao en chocolade met zeezout op de Kouter

 

Mosterd uit de ton bij Tierentijn op de Groentenmarkt

  

Een gemberthee bij Wasbar op de Korenmarkt

 

Eerst in Split tijdens onze reis door Kroatië deze zomer, nu op haar werk bij Le Pain Quotidien in de oude Post op de Korenmarkt: een verrassingsbezoekje aan Siska!!! 

Waarvoor ik eigenlijk naar Gent was gekomen: een dinertje met papa bij Mosquito Coast. Ik koos dit restaurant met wereldkeuken omdat ik niet veel restaurants ken in Gent en weet dat hier veel lekkere gerechten te verkrijgen zijn. Bovendien is er ook altijd een bord met suggesties. 

Het suggestiebord bij Mosquito Coast

Papa koos voor de kangeroesteak met kroketjes en gebakken banaan en ik ging voor het stoofpotje met zoete aardappel, paprika en geroosterde tempeh. Lekker veel, lekker warm en lekker smakelijk!

 

Papa bracht me nog naar het station met de auto. Ik ging immers nog “funshoppen” bij Albert Heijn en had een zware zak te dragen.

Rond 22u kwam ik thuis. Wat een fijne dag! Gent is beslist het bezoeken waard. In de kerstvakantie wil ik graag terug. Dan wel met Chris. 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.