Op culinaire ontdekking in de UK – Indisch bij Mont Gurkha

 

Op vrijdag 1 maart kon ik niet snel genoeg met de trein naar Brussel-Zuid vertrekken. Ik zou immers eindelijk de Eurostar nemen naar Londen en daarna de trein naar Loughborough om EINDELIJK (na 5 weken!!!) terug bij Chris te zijn. Na een lange reis van ongeveer 8 uur kwam ik aan in het station van Loughborough…

Aangezien het etenstijd was, nam Chris me mee naar een Indisch restaurant. In en rond Loughborough (en eigenlijk in de hele UK) zijn veel Indiërs en Pakistani en is het aanbod aan Indische restaurants en take aways dan ook oneindig. 

We aten bij Mont Gurkha. We werden heel vriendelijk welkom geheten in een, laat ik zeggen, nogal kitscherig interieur met irrelevante posters aan de muur van gebergtes zonder naam en wit neonlicht dat alle foto’s mottig doet lijken 🙂

https://mountgurkhaloughborough.com/index.php

Als je het menu bekijkt, zie je dat de keuze echt enorm is. Ik kende ook niet alle bereidingen. Uiteindelijk koos ik voor Chicken Tikka met chapati en ging Chris voor de Chicken Tikka Masala met naan en lemon rice.

Chicken Tikka…sizzling hot!!!

Lemon rice

Chicken Tikka Masala

Vooraf deelden we pappadum met 4 verschillende dipsausjes : mangochutney, raïta, een spicy oranje sausje en een pickle met fijngesneden ui en augurk. 

Pappadums met dipsausjes!!!

Alles was heel erg lekker én erg warm. De porties waren ruim. Positief was bovendien dat we elk een (gratis!) groot glas water van de kraan kregen, iets wat in België vaak helaas niet wordt toegelaten. Met fooi bij betaalden we 30 pond wat neerkomt op ongeveer 35 euro. Heel erg schappelijk voor wat we aangeboden kregen. Hier kom ik graag terug!

Een handdoekje dat met warm water werd overgoten om onze handen te reinigen. How cute!!!

Oh ja, nog een leuk detail. Het meisje dat ons bediende, was een studente uit Leuven. Ik praatte Nederlands met haar. Ze wist me te vertellen dat “La Vignette” aan het station van Leuven de zaak is van haar vader. Daar gaan Chris en ik beslist eens langs als we terug thuis zijn!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.