Op culinaire ontdekking in de UK – Afternoon Tea like a queen

Op aanraden van collega Aurelie boekte ik een Afternoon Tea. Aurelie zei: “Hoe poepchiquer, hoe beter.” Ik boekte dus in The Belmont Hotel in Leicester. Volgens de recensies online was de Afternoon Tea daar echt de moeite.

                                                         The Belmont Hotel in Leicester

Het was best grappig toen ik het concept “Afternoon Tea” trachtte uit te leggen aan Chris. Als Griek is hij geen fan van “gewoon brood” als maaltijd en het idee van sandwiches en gebakjes in de namiddag was duidelijk een brug te ver. Hihi.

Welcome at The Belmont !!!

Op zondag 3 maart om 14u00 was het dan zo ver. We maakten er een late lunch van. In afwachting van onze lekkernijen mochten we al thee kiezen van een uitgebreide kaart. Er waren verschillende soorten thee voorhanden en ook koffie, warme chocolademelk en zelfs prosecco behoorden tot de mogelijkheden. 

Aangezien we zoveel thee mochten bestellen als we wilden, probeerden Chris en ik uiteindelijk 3 soorten uit: lemon and ginger, blackcurrant en organic peppermint. Onze favoriet was de blackcurrant.

De uitgebreide kaart met thee, koffie, chocomelk en alcoholische dranken

Een uitnodigende tafel

Onze favoriete thee: blackcurrant tea

Intussen was ons eten gearriveerd. We kregen elk een bord met vijf sandwiches en een etagère met scones en gebakjes. Alle elementen van een Afternoon Tea waren aanwezig. Ik had vooraf wat online research gedaan 🙂 

Een tafel vol heerlijkheden

De sandwiches, gang 1 van de Afternoon Tea, waren belegd met verfijnde delicatessen: eiersalade, boter met fijngesneden komkommer, een pickle met mango en avocado, gerookte zalmsnippers met komkommer. Heel erg heerlijk.Sandwiches met verfijnd beleg

Daarna aten Chris en ik de scone. Hét hoogtepunt van deze Afternoon Tea. Natuurlijk besmeerden we hem met de clotted cream (opgekookte ongepasteuriseerde koemelk. Het lijkt op crème au beurre en slagroom tegelijk maar is niet zoet. Deze clotted cream werd geserveerd in 2 bolletjes die leken op vanilleijs) en heerlijke marmelade in 3 verschillende smaken (framboos –> mijn favoriet, aardbei en bosbes –> de favoriet van Chris) die we één voor één probeerden. 

Een overheerlijke scone met clotted cream en marmelade

We zaten al aardig vol toen we aan gang 3 begonnen: een lemon tea cake met coating van bloemsuiker (zoals op een Zebra van Lotus) en cupcakejes met clotted cream en witte chocolade. De tea cake was mierzoet en smolt op je tong. Het deed me een beetje aan verse frangipanetaart denken.Een etagère met gebak. De lemon tea cake (onderaan) smolt op je tong!

Voor 34 pond hadden we veel gegeten en gedronken en vooral erg genoten van dit typisch Britse ritueel uit het Edwardiaans tijdperk. Thanks, Aurelie, voor de aanrader! Het was een belevenis om nooit meer te vergeten. Nog even toevoegen dat het servies superschattig was!

Schattig servies, is het niet?

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.