Op citytrip naar Kopenhagen – Dag 4

Vrijdag 6 april was onze laatste dag in Kopenhagen. De vlucht was voorzien om 18u15 dus eigenlijk hadden we nog een lange dag met veel tijd om iets te zien of bezoeken. We besloten onze buurt, Nørrebrø, te verkennen.

Nørrebrø zou een levendige hipsterbuurt moeten zijn met speciale winkeltjes, koffiebars, restaurantjes,… Dit hadden we nog niet gezien de afgelopen dagen. Ik zocht dus op een aantal blogs naar concrete namen van straten, pleintjes, plaatsen die we konden opzoeken.

We wandelden naar de Jaegersborggade.

https://www.visitcopenhagen.com/copenhagen/culture/jaegersborggade

Eigenlijk waren we iets te vroeg in deze statige straat: de winkeltjes zouden pas om 11u00 open gaan. We slenterden dus wat rond en bekeken de etalages: kunstgallerijtjes, vintage kledij, exclusieve chocolade (Ro Chokolade) die in open ateliers werd gemaakt, de enige karamelwerkplaats van Kopenhagen Karamelleriet, speciale kinderspulletjes, havermoutbar Grød, enkele keidure restaurantjes én zelfs een cactuswinkel met de originele naam Kaktus 🙂

Deze winkel gaf me veel ideeën voor het appartement. Ik zou immers heel graag onze combinatie van zwart met metaal en hout levendig maken door groene planten (die écht niet kunnen doodgaan) binnen te brengen.

  

Is dit nu niet de max ???!!!

Bij koffiebar Onan in Leuven wisten ze me te vertellen dat Denemarken bekend staat om zijn koffiebranderijen. Daar was ik dus nieuwsgierig naar. We gingen binnen bij The Coffee Collective, een gespecialiseerde microbranderij. Klaus Thomsen, World Barista Champion en tweemalige nationaal kampioen, is het brein achter deze zaak.

Ik probeerde een koffie uit Bolivië op filter en eentje uit Ethiopië bereid met de airpress. De vriendelijke serveerster gaf onze een hele uitleg over het proces van de airpress. Om een constante smaak te garanderen in de bar gebruiken ze 15g gemalen koffie, eerst 40g water en daarna nog eens 230g water. De koffie komt 1min20sec in aanraking met het water en wordt langzaam naar beneden gedrukt met de filter.

  

De bereiding en het resultaat: een Ethiopische koffie op airpress

Wat me opviel aan beide koffies is dat ze zo mild zijn. Ik verwacht altijd een bittere, zurige smaak bij koffie maar dat hadden deze twee varianten niet. De koffies worden bij The Coffee Collective heel mild gebrand en dit zou de reden zijn van de milde smaak. Ik ging uiteindelijk naar huis met een zak van de Boliviaanse koffie, gemalen voor de filter. Zalig als souvenir voor thuis!!!

Daarna was het tijd voor lunch. Met de app Yelp zocht ik een plekje in de buurt voor iets warms. De hele tijd bakjes koud eten vind ik maar niets en altijd maar brood is ook niet bepaald mijn ding. We belandden bij Kuma, een piepklein zaakje aan Jagtvej 101.

Ieniemienie maar ook voor take away !!!

http://www.kumacopenhagen.com/

Voor 75 kronen (ongeveer 10,5 euro) kan je er donburi eten. Ik at deze Japanse rijstbowl reeds eerder bij Wagamama en ik ben fan. Bij Wagamama kon ik kiezen voor bruine rijst als basis met daarbij dan gebakken tofu en ei. Hier werd standaard witte rijst gepresenteerd en had je de keuze tussen rundsvlees of kip met ei. Ik ging voor de laatste optie en nam er een misosoepje bij.

Wat een smaaksensatie! De vriendelijke man die onze maaltijd klaarmaakte, legde uit dat het geheim in de marinade van de kip zit. De kip wordt daarna gebakken en op de rijst gelegd waardoor ook de rijst de smaak van de marinade opneemt. Ik vond dat de zachte smaak van de kip mét vel en het kakelverse omeletje er zeker ook voor iets tussen zaten! De misosoep was lekker maar niet echt verrassend.

Misosoep met tofu en paddestoelen

Donburi met kip en omelet. Met chop sticks opgegeten. Of course !!!

We aten voor 190 kronen in totaal. Voor Kopenhagen is dit heel betaalbaar. Zeker als je de prijs-kwaliteitverhouding in rekening neemt.

Na deze heerlijke lunch keerden we terug naar het hotel en namen we de bus en de metro naar de luchthaven. Daar was een hal waar ik uitgebreid de winkels verkende: ik proefde witte rum en Jagermeister en liet me maquilleren bij MAC. Het vliegtuig had wat vertraging waardoor ik de meest directe trein naar Leuven miste. Uiteindelijk was ik thuis om 21u45.    

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.