Op citytrip naar Kopenhagen – Dag 3

Dag 3 van onze citytrip werd een uitgebreide wandeling door Kopenhagen langs alle mooie plekjes die we nog niet hadden gezien. Wat ons opviel, is dat het nergens druk was en er bijna geen toeristen te zien waren. Bizar maar wel heel leuk, natuurlijk! We moesten daardoor ook nergens aanschuiven.

We gingen eerst naar de Tovernehallen, twee overdekte foodhallen vergelijkbaar met de Boquería in Barcelona. Er was vanalles te zien en de keuze aan (Deense) en andere specialiteiten was eindeloos.

Deense chocolade en typisch Deens brood…

Salades en SmØrrebrØd

Ik vond er Indische kruiden waar ik al een tijdje naar op zoek was en die Chris in de UK nog niet had kunnen vinden. Asafoeti en Sambhar, een kruidenmengeling voor op mijn havermoutpap ‘s morgens,… Ik kocht voldoende zakjes 🙂 Mijn dag was al goed hierdoor. Daarnaast kocht ik ook een zak porridge met aardbeien en pindakaas aan een Britse stand. Ik was al erg benieuwd naar de smaak…

De vriendelijke mensen van kruidenwinkeltje ASA

Onze wandeling liep verder naar Christiania, een anarchistische commune die in de jaren ’70 werd opgericht en waar nu nog steeds een 1000-tal mensen wonen. Ze huren het stuk land van Kopenhagen en leven er als vrienden naast elkaar. Ze hebben een eigen bestuur en eigen kleuterklassen. Als de kinderen ouder zijn, gaan ze naar scholen in Kopenhagen. De commune is ook niet zelfvoorzienend. De mensen gaan gewoon naar supermarkten in Kopenhagen voor hun dagelijkse inkopen.

We lunchten bij Morgenstedet, een restaurantje waar 5 hippies de lunch bereidden. Er was heerlijke aardappelroomsoep en rode rijst met gestoomde groenten en rode curry. We betaalden voor twee schotels en 1 soep 230 kronen. Alles was zeer lekker en vooral vers bereid.

  

Aardappelsoep, rode rijst met gestoomde groenten

  

Rode curry en infused water met courgette en pompelmoes

We observeerden de mensen en praatten met één van hen. De sfeer in het restaurant en in de hele commune was uiterst relaxed. Christiania is zeker een aanrader voor als je eens iets anders dan anders wil doen!

De andere restaurantbezoekers in Morgenstedet

Op naar Nyhavn na de lunch. De typische gekleurde huisjes sieren vele postkaarten.

 

Nyhavn met zijn vele verschillende kleuren

De Frederikskerk en het koninklijk paleis Amaliënborg waren de volgende stops op onze weg. Met onze lerarenkaart mochten we het paleis van de Deense koningin bezoeken. Gelukkig hoefden we niet te betalen want eigenlijk was dit bezoek niet de moeite waard.

De Frederikskerk, een protestantse kerk zonder heiligenbeelden

We dronken een grote mok thee in een barretje vol poppen en oud speelgoed. Heel leuk om op de stoelen aan het raam te zitten en naar de mensen op straat te kijken!

Thee in een bar vol speelgoed en poppen

En dan natuurlijk, last but not least, de kleine zeemeermin. Deze foto kon natuurlijk niet ontbreken in dit verslag. De mooie zwaan erachter vond ik evenzeer de moeite 😉

    

De kleine zeemeermin en de zwaan 😉

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.