Op citytrip naar Kopenhagen – Dag 2

De tweede dag van onze citytrip was bedoeld voor een bezoek aan Sosu C, een sociale en gezondheidsschool in een buitenwijk van Kopenhagen. Mama en ik stonden vroeg op en namen de trein en bus naar de school. Het was best wel even zoeken want de school was praktisch onvindbaar naast een groot voetbalstadion.

We arriveerden om 9u00, mooi op tijd dus. Lonnie, één van de educational coordinators van de school, verwelkomde ons. Ze leidde ons meer dan een uur rond in de school.

Lonnie en ikzelf

De school is een staatsschool waar de laatste jaren veel is geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur. De voorzieningen zijn echt heel indrukwekkend.

We zagen er bv. een polyvalente zaal met stoelen die konden worden ingeklapt en een enorme wandspiegel.

De polyvalente zaal

In de nieuwe refter kunnen de jongste studenten (vanaf 15 jaar) gratis ontbijten met muesli en yoghurt. Over de middag is er keuze uit verschillende lunchgerechten aan democratische prijzen.

Mama met Lonnie in de refter

We zagen er een simulatie van een kleuterklas en een ziekenhuiszaal zodat de ziekenhuisassistenten in wording op de school zelf hun vaardigheden kunnen oefenen.

Simulatie van een kleuterklas en ziekenhuiszaal

  

Het pronkstuk van de school is ongetwijfeld de snoezelruimte waar oude mensen én (hyperactieve) kinderen tot rust kunnen komen in een verwarmd bed (tot 42 graden!!!) met dekens met ballen en rijst. Er is aangepast muziek, belichting en een rustgevende projectie van bv. een bos,… Hier wilde ik best blijven voor de rest van de dag !!!

Na onze rondleiding woonden we een les Engels bij bij leraar Morten. Het idee is dat de studenten 10 dagen Engelse les krijgen en daarna een mondeling examen. De leerlingen hebben zeer uiteenlopende niveaus Engels en het topic van de 10-daagse was “story telling”. Morten liet de leerlingen kijken naar een docu over Karen Blixen en splitste ze daarna in twee groepen volgens niveau. De 2 groepen werkten dezelfde opdracht uit maar elk in een andere ruimte. Morten liep heen en weer tussen de 2 ruimtes en gaf uitgebreid feedback en ondersteuning. Ik vond het interessant om eens een taalleraar in een ander land en in een andere context aan het werk te zien.

Bij Morten in de Engelse les

Rond 14u00 namen we afscheid van Morten en namen we het openbaar vervoer naar het centrum van de stad. We maakten een lange wandeling, drinken thee en gingen daarna terug naar het hotel om wat te rusten en een verslag te schrijven over deze leerrijke dag.      

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.