Op citytrip naar Kopenhagen – Dag 1

Dinsdag 3 april, 8u00. Mama en ik hadden afgesproken aan de poortjes van gate A om samen het vliegtuig te nemen naar Kopenhagen. In eerste instantie voor een bezoek aan de sociale en gezondheidsschool Sosu C maar ook voor 3 dagen siteseeing.

Na een vlotte security control en een minder vlot vertrek van het vliegtuig (we hadden 30 minuten vertraging) landden we om 11u35 op de luchthaven van Kopenhagen. We namen een taxi naar ons hotel A&O hostel op de Tagensvej 135.

Met mijn partner in crime

Als eerste indruk vond ik Kopenhagen grijzer en meer uitgestrekt en rechthoekig dan gedacht. Alles leek ook ver van elkaar.

We dropten onze bagage en namen de bus naar het centrum waar we rond 13u30 lunchten in een gezellig bakkerijtje met typisch Deense specialiteiten. De mueslibollen met kaas waren erg lekker!

Zei er iemand mueslibol met kaas???!!!

De rest van de dag wandelden we door het centrum en bekeken we de winkeltjes. Erg warm was het niet. We besloten een thee te drinken bij Espresso House, kochten iets te eten voor ‘s avonds en aten het op in onze hotelkamer.

Een kleurrijke voedzame bowl met falafel, couscous, geroosterde noten en zaden en een pittige BBQ-saus

Rond 22u00 gingen we al slapen. Het was een fijne maar lange dag met veel nieuwe indrukken die moesten verwerkt worden. Bovendien stond ons de volgende dag het bezoek aan de sociale en gezondheidsschool te wachten. Daarvoor moesten we tijdig opstaan…
 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.