Ontbijtcheesecake, gezond genoeg :-)

Lang geleden, zo’n zin in: een gezonde cheesecake voor het ontbijt. Ik nam er geen recept bij maar gebruikte wat restjes uit mijn keukenvoorraad…

Ingrediënten: voor 3 ruime of 4 gewone porties gezonde cheesecake

*120g havermout

*4 geweekte dadels

*1tl bakpoeder

*1 snuifje zout

*300g volle plattekaas

*1 ei

*2 el proteïnepoeder (vanille, …)

*1 appel

*kokosbloesemsuiker

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200°C.

*Neem een kleine, rechthoekige bakvorm en leg er een bakpapier in.

*Doe de geweekte dadels met de havermout, het bakpoeder en het zout in een kom. Kneed met je handen tot een plakkerig deeg. Voeg eventueel warm water toe om het minder droog te maken.

*Meng in een andere kom de plattekaas met het ei en het proteïnepoeder.

*Snijd de appel in dunne schijfjes.

*Maak nu de cheesecake: doe de dadelhavermoutlaag gelijkmatig in de bakvorm. Overgiet met het plattekaasmengsel. Werk af met de appelschijfjes en kokosbloesemsuiker.

De laag van dadels en havermout

De appelschijfjes om alles af te werken

*Plaats gedurende 40 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de kokosbloesemsuiker verkleurt maar niet verbrandt.

TIP: heerlijk met een huisgemaakte (soja)cappuccino als ontbijt of namiddagsnack.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.