Oliebollen na datum

In Nederland vieren ze de jaarwisseling traditiegetrouw met oliebollen en beignets. Je kan ze dan overal verkrijgen: aan kraampjes op straat, in de supermarkt,… Natuurlijk kan je ze ook zelf maken.

Ik ging aan de slag met een recept voor gezonde oliebollen uit de oven aka oviebollen van Charlie’s Kitchen:

Gezonde oliebollen om 2019 voedzaam te starten!

Met enige aanpassingen natuurlijk 🙂

Ingrediënten: Voor ongeveer 15 oliebollen

  • 150 gram (Griekse) yoghurt
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 2 tl koekkruiden
  • 2 el hazelnootolie
  • 30 gram ruwe rietsuiker
  • 4 eieren
  • 1 tl zeezout
  • 7 gram gist
  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 6 el amandelmeel

Ready to bake !!!

Bereiding:

*Verwarm je oven voor op 180°C. Leg alvast een vel bakpapier op een ovenplaat.

*Doe de eieren in je foodprocessor en laat even draaien.

*Voeg alle ingrediënten toe behalve de cranberries. Laat de foodprocessor draaien tot je een kleverig deeg bekomt. 

*Meng de cranberries door het beslag.

*Maak met een lepel hoopjes deeg op de bakplaat. Bij mij liep het deeg erg uit en waren de hoopjes eerder flapjes. Meer amandelmeel toevoegen of de eieren meer opkloppen zou een oplossing kunnen zijn.

*Bak de oviebollen in 30 minuten af in de oven.

*Laat afkoelen en serveer met veel bloemsuiker. 

Tip: Deze oviebollen zijn eigenlijk een soort yoghurtbollen die je als voedzaam ontbijt kan eten met wat boter en/of confituur. 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.