Nourish yourself with this bowl

Ken je dat? Zo één van die dagen dat je geen idee hebt wat je moet klaarmaken? Soms is het goed alle restjes uit de frigo samen te rapen en te bedenken wat je ermee kan doen.

Het werd een nourishing bowl met verschillende groentenbereidingen en vegetarische balletjes !!!

Ingrediënten: Voor 2 personen

*1 tomaat

*1/2 komkommer

*1/2 aubergine

*2 courgettes

*1 dikke wortel

*hummus (zelfgemaakt of zelf gekocht 🙂 )

*geroosterde kikkererwten

*de vegetarische balletjes die je graag lust (ik gebruikte de groentenballetjes van Boni, verkrijgbaar bij Colruyt)

Bereiding:

*Snijd de tomaat en de komkommer in blokjes. Marineer in de vlierbloesem-limoenazijn van Oil & Vinegar. Doe er ook peper en grof zeezout op. Zet aan de kant.

*Doe de wortel en 1 courgette in slierten met een spiralizer of snijd zelf in fijne julienne met een scherp mes.

*Snijd de tweede courgette en de halve aubergine in plakken van ongeveer 3 mm.

*Wok de courgette- en wortelslierten in een plantaardige olie naar keuze. Kruid met zout, zwarte peper, kurkuma en zwarte sesamzaadjes. Giet er een scheut mangoazijn van Oil & Vinegar bij.

*Gril intussen de plakken courgette en aubergine onder de grill of in een pan of in de oven.

*Bak de vegetarische balletjes. Ik deed dit in de oven.

*Neem 2 diepe kommen. Doe hierin eerst de slierten, dan de gegrilde groenten en tenslotte de gemarineerde komkommer en tomaat.

*Dien op met de groentenballetjes en een grote schep hummus. Werk af met de geroosterde kikkererwten (ik marineerde die eerst in geroosterd paprikapoeder, peper, zout, kokosbloesemnectar en geroosterde sesamolie).

SMAKELIJK !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.