Noordoever ofwel de herontdekking van mijn buren :-)

Stilaan zijn de wekelijkse lunchdates met Tinne op donderdag een fijne gewoonte geworden. Zolang ze nog thuis is met baby Jules moeten we daar absoluut van profiteren!!!

Vorige donderdag spraken we om 12u00 af bij Noordoever aan de Vaartkom in Leuven, bij mijn buren dus eigenlijk 🙂

Eerste indruk van het buffet

Ik was al een paar keer eerder bij Noordoever geweest. Eén keer om er te eten en verschillende keren om er rustig te werken met mijn laptop en een gemberdrank, thee of chai latte. Noordoever is namelijk erg ruim en de tafeltjes staan ver genoeg uit elkaar om, al dan niet gewild, constant in het gesprek van de buren verzeild te geraken. Bovendien is Noordoever geopend van maandag tot en met zaterdag van 10u00 tot 23u00. Je hoeft je dus helemaal niet te haasten als je om 17u00 begint te werken: de zaak sluit niet om 18u00 zoals vele koffiebars dat wel doen.

Tinne en ik deden ons dit keer tegoed aan het uitgebreide vegetarische, en meestal zelfs veganistische, lunchbuffet. Alle ingrediënten zijn bovendien biologisch. Dit zorgt ervoor dat het helaas aan de prijzige kant is maar je kan natuurlijk niet ontkennen dat de combinatie van biologische ingrediënten, originele schotels én versgemaakt voedsel moet gewaardeerd worden en beslist die extra euro waard is. Ik bedoel: als je goedkoop wil eten, kan je beter thuis een witte boterham met goedkope choco eten. Dan ben je ook gevuld en geen geld kwijt, voilà.

Een kleurrijk buffet met warme en koude heerlijkheden

Anyway, ik vulde mijn bord met allerlei kleurrijke warme en koude zaligheden. Je bord wordt gewogen en je betaalt rond de 3 euro per 100g. Voor een bord als het mijne betaal je dan 17,45 euro. Ik denk dat je tussen 15 en 20 euro moet rekenen als je naar Noordoever komt.

Ik koos voor geroosterde wortelen en pastinaak, broccoli en botersla. Daarnaast een schep van de homemade chili en een salade met prei. Ik nam ook nog een bietenrösti/burger die me heel erg smaakte. De burger had een wat “moechie” textuur (is dat een bestaand woord?). Ik ga dit ook thuis proberen.

Dit was mijn lunch 🙂

Op het buffet waren ook andere warme gerechten te verkrijgen zoals een Ethiopische stoofschotel met boontjes en een vegan lasagne. Er waren ook verschillende veganaises en interessante sausjes om mee te experimenteren.

Wie liever soep eet met brood of een vegan stuk taart met een limonade, koffie of thee kan hier ook zijn ding vinden.

Coffee in the making !

Het personeel is supervriendelijk én er is gratis water met schijfjes citroen. Het aanbod in het buffet verandert heel vaak dus iedere keer als je gaat eten bij Noordoever kan je andere schotels uitproberen.

Noordoever is de ideale plek om in alle rust te onthaasten bij lekker en gezond eten. Allen daarheen dus!!! 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.