Nieuw en toch niet nieuw in Leuven: Eetba(ar)

Wie op de hoogte is van het reilen en zeilen in Leuven weet dat Eetba(a)r tot voorkort één van de foodstands bevolkte in Hal 5. Sinds begin oktober is de bar echter verhuisd naar de hal waar The Food Hub gevestigd is. Vlakbij het station van Leuven aan de kant van Kessel-Lo. 

Met de collega’s lunchten we al eerder bij Eetba(a)r naar aanleiding van de pedagogische studiedag vorig jaar. Ik herinnerde me nog smakelijke boterhammen. 

Eerder onverwacht belandde ik tijdens de herfstvakantie bij Eetba(a)r. Ik had het plan op woensdag in Gent te lunchen maar mijn trein had vertraging en ik al honger 🙂

 

De kaart van en een blik binnen bij Eetba(a)r

Ik koos dus een belegde boterham met rauwmelkse Herbiekaas, gepekelde groenten, appel en sla en dronk er een hydrolade van “Simone a soif” bij. Comme prof de français, il est obligatoire de commander une telle boisson, n’est-ce pas?!?!

Simone a soif (en ik ook) !!!

Ik betaalde 7,50 euro voor de boterham en 3 euro (denk ik) voor het drankje. Voor die prijs kreeg ik twee keer twee sneden brood met veel beleg. Een echte deftige portie voor de lunch. Zo moet dat zijn. Het brood was stevig zuurdesembrood, vermoedelijk van Linde van bakkerij Korst. Erg lekker. Ik hield ook van de licht zurige pekelgroenten in combinatie met het appeltje. 

 

 

 

 

 

Ingepakt in broodpapier met een gerecycleerd servet

 

Langs buiten en aan de binnenkant en dit maal 2: een lekkere lunch. 

Eten op de trein kan best culinair zijn. Dat is mijn conclusie 🙂

Eetba(a)r biedt ontbijt en lunch aan vanaf 7u en dit iedere werkdag. Er zijn niet alleen belegde boterhammen maar ook havermoutpudding, soep, salade en zoet.       

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.