Keukenexperiment 8 – Naan…maar dan anders

Zelf naan maken? Ik zocht een aantal recepten op de blogs die ik geregeld bekijk. Ik besloot het recept van www.uitpaulineskeuken.nl te kiezen en er mijn eigen touch aan te geven. Het resultaat? Niet echt naan maar wel lekker zurige kefirbroodjes!!!

Wanna try?

zelf naanbrood maken

De naanbroodjes volgens het recept van Pauline van www.uitpaulineskeuken.nl

Ingrediënten voor 4 van mijn kefirbroodjes:

*200g volkoren speltmeel

*150g kefir (homemade !!! Check één van mijn vorige keukenexperimenten)

*4g zout

Bereiding:

*Zet je grillpan of tafelgrill klaar en verwarm voor.

*Maak een soepel deeg van het speltmeel, de kefir en het zout.

Goed kneden is de boodschap.

*Verdeel het deeg in 4 gelijke delen.

*Bak de broodjes per twee in de tafelgrill.

Hoe cool zijn de strepen op deze broodjes? Net echt!

Heel lekker en verfrissend bij een kruidige Indische curry. Ook tof om te dippen in hummus of als (warm) broodje bij je soep! 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.