Must try : havermoutmuffins met matcha

Ik heb uiteindelijk een klein potje matchapoeder gekocht bij Brown Betty op de Bondgenotenlaan in Leuven. Ik dronk reeds verschillende keren Matcha Latte bij Vegaverso en houd van de ietwat bittere smaak van matcha.        

Ik weet best dat matchapoeder een echte hype is. Er bestaan verschillende varianten van dit gedroogde groene theepoeder. Je kan zo goedkoop of zo duur gaan als je wil en er de bijhorende accessoires en potjes bij kopen. De economie moet draaien, natuurlijk šŸ™‚

Ik kocht een potje van 40g matchapoeder voor 16,95 euro. Niet zo duur voor matcha maar toch duur genoeg. Dit poeder is ook geschikt voor culinaire experimenten en daar was het me vooral om te doen.

Intussen maak ik matcha latte als een pro: ik doe een theelepel matchapoeder in een tas en doe er wat warme sojamelk bij. Ik roer met een kloppertje tot de klontertjes matcha opgelost zijn in de melk. Intussen schuim ik sojamelk op met mijn elektrische opschuimertje van Ikea. De opgeschuimde melk giet ik daarna op de matcha. Heerlijk!

Bij Oil & Vinegar ligt een kookboek met uitsluitende matcharecepten. Ik besloot me te wagen aan havermoutmuffins met matcha en paste het recept wat aan aan mijn eigen ideeƫn.

Matcha

Het matchakookboek dat je bij Oil & Vinegar Leuven kan vinden

Het recept voor ontbijtmuffins met matcha

Ingrediƫnten: Voor 10 grote muffins

*50g grove havervlokken

*50g matchamuesli (besteld op www.mymuesli.nl)

Sluikreclame voor de matchamuesli van mymuesli.nl

*200g volkoren speltbloem

*2 tl bakpoeder

*1 tl baking soda

*1 snuif zout

*50g kokosbloesemsuiker

*3 hele rijpe bananen in stukjes en geplet

*2 eieren

*50ml hazelnootolie (kokosolie kan ook)

*sinaasappelzest

*kaneelpoeder

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 180Ā°C.

*Doe alle droge ingrediƫnten samen in een kom. Meng door elkaar.

Work in progress…

*Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en doe hierin de eieren, de bananen en de hazelnootolie.

*Voeg sinaasappelzest en kaneelpoeder naar smaak toe aan het deeg.

*Doe het deeg in muffinvormpjes.

*Plaats voor 25 minuten in de oven.

*Laat afkoelen en geniet ervan bij een grote mok matcha latte !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.