Muffins op 2 verschillende manieren

Ik had net zelf kersenconfituur gemaakt. Nu bedacht ik dat de combinatie kersen-donkere chocolade een voltreffer was. Ik besloot muffins met een vulling van kersenconfituur en stukjes pure chocolade te maken. Terwijl ik bezig was met het deeg, besloot ik de helft van het deeg te gebruiken voor muffins met blauwe bessen.

Muffins op 2 verschillende wijzen dus!

Ingrediënten: Voor 8 grote muffins:

*200g volkoren speltmeel

*80g kokosbloesemsuiker (of een andere soort suiker)

*2el kokosolie (of een andere plantaardige olie)

*2tl bakpoeder

*een snuifje zout

*1 ei

*60g pure chocolade in stukjes

*3el kersenconfituur (of meer of minder, naar smaak)

*2 handjes blauwe bessen

Bereiding:

*Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een plakkerig geheel. Ik deed dit in een diep bord met een vork.

*Verdeel het deeg in 2 en verwerk in het eerste deel de stukjes chocolade en de kersenconfituur en in het tweede deel de blauwe bessen.

*Verwarm je oven voor op 200°C.

*Neem een muffinvorm en vet in.

*Doe de vormpjes voor 3/4 vol deeg.

*Plaats de vorm voor ongeveer 25 minuten in de oven.

TIP: deze muffins zijn erg lekker met een kop rooibosthee of een sterke koffie.

  

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.