Mueslibrood met gedroogd fruit

Ik heb in mijn voorraadkast kleine bokaaltjes met verschillende soorten noten, gedroogd fruit, chocolade, kruiden,… Ik merkte dat sommige potjes bijna leeg waren en bedacht dat ik een mueslibrood kon maken met restjes noten en gedroogd fruit.

Ingrediënten: Voor 1 klein mueslibrood met ongeveer 8 dikke plakken.

*100g meel of bloem naar keuze (een restje quinoameel met gewone bloem bv.)

*1 tl bakpoeder

*1 snuf zout

*2 eieren

*restjes gedroogd fruit zoals cranberry’s, rozijnen, incabessen, açaibessen,…

*restjes noten in stukjes gehakt (denk aan pecannoten, walnoten,…)

*grove havervlokken voor de afwerking

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200°C.

*Doe het meel met het bakpoeder, zout en de eieren samen in een kom en mix. Voeg daarna de noten en het fruit toe en meng dit goed onder het mengsel.

*Doe alles in een bakvorm en strooi er grove havervlokken over.

*Plaats gedurende ongeveer 40 minuten in de oven.

Heerlijk met lekker veel pindakaas !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.