Mijn workshop “Griekse keuken” :-)

Op zaterdag 6 oktober gaf ik bij Dille & Kamille Leuven een workshop “Griekse keuken”. For obvious reasons. Ik maakte recepten die eerder onbekend zijn in België. Een impressie…

Ik deed eerst de boodschappen voor de workshop bij Colruyt. Om alles duidelijk en overzichtelijk te houden, legde ik de producten per gerecht in mijn kar. Het is niet eenvoudig om voor 10 personen te koken en te denken als je normaal gezien enkel voor jezelf of voor 2 personen kookt. 

Ik arriveerde bij Dille & Kamille rond 10u00 en kookte alvast de rijst. Ik sneed ook 6 aubergines in bootjes en plaatste ze in de oven om het gare vlees er al te kunnen uithalen vooraf. Op het kookeiland bereidde ik ook de verschillende gerechten al voor: ik legde alle producten per gerecht zodat ik de deelnemers later in groepjes aan het werk kon zetten. 

Alle deelnemers waren stipt om 10u30 aanwezig. Heerlijk typisch Belgisch 🙂 Ik begon met een korte introductie en maakte samen met twee vrijwilligers dadelijk de galaktoboureko, een mierzoete taart met griesmeel, filodeeg, melk, eieren en veeeeeeeeeeeeeeeeel suiker.

Galaktoboureko

De taart ging de oven in en de hartige gerechten konden worden bereid: melitzanes papoutzakia en spanakopita. De deelnemers gingen tewerk in twee groepen en ik hielp waar nodig. Na ongeveer 45 minuten kon de spanakopita in de oven en moesten de melitzanes papoutzakia enkel nog gegratineerd worden.

Tijd voor de “surprise act”: Chris arriveerde rond 11u45 om tzatziki te maken. Hij demonstreerde hoe je de komkommer met je handen perst zodat er zoveel mogelijk vocht uit is. Dan gaat de komkommer bij dikke, Griekse yoghurt. Er komt nog olijfolie, citroensap, zout, peper, geperste look en wat verse peterselie bij. 

 

Tzatziki in the making “like a pro” !!!

Rijstsalade en tzatziki

Rond 12u15 konden we aanvallen op het overvloedige Griekse buffet. Alles was goed gelukt en de bijkomende anekdotes die Chris vertelde, zorgden ervoor de deelnemers een goede indruk kregen van Griekse (eet)gewoontes. 

 

Het buffet met galaktoboureko, melitzanes papoutzakia en galaktoboureko

Ik vond de workshop zalig om te doen. Het geeft heel veel voldoening kennis te delen met mensen die enthousiast en geïnteresseerd zijn. Ik ging naar huis met tonnen energie en een heel blij gevoel. Ik hoop dat ik nog veel workshops kan/mag geven. Inspiratie heb ik alvast genoeg!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.