Mijn 5 favoriete (food)bloggers

Vorige zomer in Antalya las ik heel graag blogs van andere gepassioneerde koks. Ik had er ook veel tijd voor aangezien het vakantie was. Nu is mijn ultieme chillactiviteit op zondagavond het openen van alle blogs die ik tof vind, nagaan welke nieuwe artikels ik interessant vind, deze openen en ze dan één voor één lezen. Soms zijn het recepten, soms zijn het “what I eat in a day” berichten, soms zijn het tips voor een gezondere levensstijl, soms zijn het bedenkingen van de persoon ik kwestie,…

Ik houd van de persoonlijke stijl en van de herkenbaarheid van wat mijn favoriete bloggers schrijven. Strange or not…meestal zijn het Hollandse dames: straight to the point, no nonsense. I like it! In dit artikel laat ik jullie een selectie zien van mijn favoriete (food)bloggers.

Met stip op 1 : Sabine en Vivian van Ohmyfoodness.nl

http://www.ohmyfoodness.nl/

Twee nuchtere Nederlandse dames van rond de 30 posten voornamelijk recepten. De recepten zijn soms vegetarisch, soms vegan en soms gewoon vet, zoet of met veel vlees. Mijn favoriete artikels zijn de weekoverzichten die Sabine en Vivian op zondag online zetten. Daarin kan je zien wat ze de voorbije week hebben klaargemaakt en gegeten.

Ook leuk vind ik de updates van Sabine over haar leven. Zo is ze pas verhuisd en deed ze een toer in haar nieuwe huis. Daardoor doe ik veel inspiratie op voor mijn eigen interieur.

Op 2 staat Jessica van eat.run.love

http://www.eatrunlove.nl/

Opnieuw een Nederlandse vrouw. Moet ik nog eens herhalen dat ik houd van de Hollandse nuchterheid en ongedwongen stijl?

Jessica schrijft over haar dagelijks leven. Ze houdt van sporten en (gezond) eten in functie van haar sportprogramma. Ik waardeer het feit dat ze zeer regelmatig nieuwe berichtjes online zit en ook praat over zaken als verveling, nieuwe sportkledij, hoe een sportbh te kiezen, leuke podcasts,… De afwisseling van de artikels trekt me aan.

Op 3: Daisy van I love health

http://www.ilovehealth.nl/

Daisy, opnieuw een Nederlandse, schrijft over gezond leven en eten. De recepten die ze post, zijn heel gevarieerd en creatief. Ik houd ook van de artikels waarin ze praat over nieuwe producten.

Op 4 komt Chantal van Feel Good By Food

Feelgoodbyfood – gezond, puur en bewust eten

Deze site heeft als slogan “gezond, puur en bewust eten” en gaat dus vooral over gezonde voeding. De recepten van Chantal gaan van een kurkuma-mangosmoothiebowl over wraps met halloumi, avocado en granaatappelpitjes naar spaghetti met geroosterde paprikawalnotensaus en basilicum. Voor elke foodie wat wils dus. De smaakcombinaties maken me steeds nieuwsgierig…

En op 5 staan de ladies van Chicks Love Food

https://chickslovefood.com/

Al schrijvend aan dit artikel stel ik vast dat al mijn favoriete bloggers Nederlandse dames zijn, hihi…

De twee ladies van Chicks Love Food bekogelen je met toffe recepten. Sinner Sunday, Skinny Six,… de hippe rubrieken vliegen je om de oren. Daarnaast verschijnen er ook updates over hun leven met kleine kinderen en zijn er weekoverzichten. Never a dull moment als je op deze blog surft.

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.