Met de fiets in de hitte

          

Chris moest zaterdag de hele dag naar de universiteit om nieuwe studenten te woord te staan op de opendeurdag. Ik had het zo’n beetje gehad met het zwembad en besloot er alleen op uit te trekken.

Zo rond 10u30 nam ik de fiets en reed ik richting oude stad. Het was mijn bedoeling halt te houden in de 5M Migros. Dat is een groot winkelcentrum mét airco.

In Antalya zijn er veel van die winkelcentra. Ze zijn open van 10u tot 22u of zelfs tot 23u. Je kan dus op bijna elk uur van de dag shoppen. Bovendien is er in de meeste shoppingcentra ook een grote Migros. Dat is een supermarkt met een ruim aanbod aan Europese, internationale en typisch Turkse producten. Ik vind Migros vergelijkbaar met Delhaize bij ons omdat je ook kleine afdelingen hebt (Migros Jet).

Ik plofte neer bij Midpoint en besloot alvast een alcoholvrij en vooral KOUD aperitief te bestellen. Het werd een “Frozen Strawberry Lemonade”. Ziet het er niet fancy uit ???!!!

                                 The hipster in town met een “Frozen Strawbery Lemonade”

Daarna at ik een salade met gegrilde zalm, granen en spinazie voor 8 euro. Zalig, toch? De kaart bij Midpoint is nogal westers. Het is eerlijk gezegd wel eens fijn om geen döner, çis kebab, pide of lahmacun op de kaart te zien staan.

        

Salade met gegrilde zalm en granen

Na een uur of 2 in het shoppingcentrum te hebben rondgeslenterd, keerde ik huiswaarts. Het was 15u in de namiddag. Thuisgekomen sprong ik dadelijk in het zwembad om af te koelen.

Toen Chris thuiskwam, overlegden we over de verdere plannen voor die dag. Aangezien het zaterdag was, wou Chris graag pasta eten want SATURDAY = PASTADAY 🙂 Hij wou ook graag sandalen kopen. We reden, dit keer met de auto, naar het shoppingcentrum om opnieuw bij Midpoint te eten.

Dit keer ging ik voor Kansas Chicken. Dat was gegrilde kipfilet gemarineerd in een licht pikante gerookte bbqsaus. Daarbij werd romige pilav geserveerd. Dat is rijst die veel weg heeft van risotto. Heb ik geen foto van genomen. Stom. Sorry !!!

We liepen daarna nog een uurtje samen door het shoppingcentrum, kochten een frigobox voor toekomstige tripjes en gingen terug naar huis.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.