Mee met de hype : bowls !!!

Ik weet niet precies waarom maar de hype van “eten uit een kom aka bowl” heeft mij volledig in zijn greep. Het liefst van al eet ik 3 keer per dag uit mijn mooie, grote kom van de Tokyo Design Studio (https://www.facebook.com/tokyodesignstudio/) die ik enkele maanden geleden scoorde bij Oil & Vinegar in Leuven.

In deze blog wil ik jullie inspiratie geven voor een Buddha bowl die je als lunch kan eten. De naam Buddha Bowl verwijst naar de dikke buik van een boeddhabeeldje 🙂

Eigenlijk maakt het bij een Buddha bowl niet zoveel uit wat je er allemaal indoet maar de basisingrediënten zijn normaal gezien groenten, volkoren granen, peulvruchten, plantaardige eiwitten, noten en zaden en een dressing. Ik heb graag warme en koude ingrediënten door elkaar en verschillende structuren en smaken. Er is ruimte voor je eigen creativiteit en voor restjes uit de koelkast 🙂

Hieronder twee voorbeelden:

 

mix van bruine rijst en verschillende soorten granen uit de aziatische supermarkt – geroosterde schijven pompoen – chips van rode biet – pastinaakchips – verschillende soorten sla – schijfjes radijs en komkommer gemarineerd in vlierbloesemlimoenazijn van Oil & Vinegar – boontjes in yoghurtdressing – homemade humus

bruine rijst – geroerbakte koolrabi en boerenkool met alliolikruiden van Oil & Vinegar – geroosterde kikkererwten – schijfjes komkommer gemarineerd in watermeloenazijn van Oil & Vinegar – homemade humus

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.