Me(a)lprep for one

Het is zo’n maand: Chris is druk bezig. Hij leeft tussen Loughborough en Warschau en ik ben home alone. De hashtag #whereismygreekdemon verschijnt meermaals op mijn Instagram story. Ik probeer het niet te erg aan mijn hart te laten komen en te genieten van de tijd die ik heb voor mezelf. Niet altijd een gemakkelijke opgave maar deze keer gaat het me goed af, al zeg ik het zelf 🙂 Etentjes, koffietjes,… ze rijgen zich vrij vlot aan elkaar en het koken beperk ik even tot het minimum minimorum. 

Vorige zondag had ik het idee alle receptideeën die door mijn hoofd gingen te maken met alles wat nog voorhanden was in de koelkast en de fruitmand. Ik stond 3u in de keuken (met opkuis erbij) en had eten voor een heel leger ofwel dus voor de hele week, hihi. Dat betekende ook slechts 1 keer echt grondig de keuken opruimen. Voor een gestructureerde organisator als ik zorgt dat voor veel rust in het hoofd, believe me.

Bakjes, bakjes, bakjes, heerlijk gestructureerd 🙂

Wat maakte ik in godsnaam allemaal? Dat vraag je je waarschijnlijk af. 

Hieronder het lijstje. Hopelijk zorgt het voor wat inspiratie. In de komende blogartikels vinden jullie enkele uitgewerkte recepten.

*Een ontbijtkwarktaart met bodem van havermout en dadel en vulling van geitenplattekaas, kiwi en sinaasappel.

*Quinoapannenkoeken met kaneel en sinaasappelzest.

*Polentabrood met veel kurkuma.

*Een frittata met broccoli, pompoen en geitenkaas.

*Tempeh in een marinade van sojasaus, tamarindepasta en ketjap manis.

*Geroosterde broccoli en pompoen met knoflook.

*Pompoensoep met verse gember en sinaasappel. 

*Vissalade van heek met citroenolijfolie en dillekruidenmix

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.